Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν τα χαμόγελα στη Wall Street

Άνοιγμα από υψηλότερο επίπεδο σήμερα για τη Wall Street, με την αισιοδοξία να επανέρχεται μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για τον πληθωρισμό, ενώ συνεχίζεται η δημοσιοποίηση ικανοποιητικών εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου. Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Άνοιγμα από υψηλότερο επίπεδο σήμερα για τη Wall Street, εν αναμονή και των στοιχείων που θα ανακοινωθούν σήμερα για τις κατασκευαστικές δαπάνες Ιουνίου, την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τα ατομικά εισοδήματα και δαπάνες, καθώς και το κόστος απασχόλησης.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε αύξηση κατά 0,1% της ιδιωτικής κατανάλωσης για τον μήνα Ιούνιο, ο χαμηλότερος ρυθμός εννέα μηνών, λόγω της εκτίναξης σε επίπεδα-ρεκόρ των τιμών στη βενζίνη αλλά και των προβλημάτων στην αγορά κατοικίας. Ο δομικός αποπληθωριστής κατανάλωσης ενισχύθηκε επίσης κατά 0,1%.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως αν και η χαλάρωση του ρυθμού αύξησης της κατανάλωσης αποτελεί πηγή ανησυχίας, η διατήρηση του αποπληθωριστή σε χαμηλά επίπεδα αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανακοίνωση θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων από διάφορες εταιρίες, γεγονός που επίσης δίνει στήριγμα στην αγορά.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 13.461,05 μονάδες, με άνοδο 0,77%, ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,85% στις 2.605,35 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,73% στις 1.484,72 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης S&P 500.

Στην Ευρώπη τώρα διατηρούνται τα ”χαμόγελα”, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για μετάδοση της κρίσης της αμερικανικής αγοράς ακινήτων στην παγκόσμια οικονομία.

Έτσι, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται κατά 2,23% στις 6.344,70 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,80% στις 7.590,18 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται στις 5.734,53 μονάδες, αυξημένος κατά 1,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v