Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένουν τα αρνητικά πρόσημα στη Wall

Στο ”κόκκινο” συνεχίζει να κινείται η Wall Street, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο δεν κατάφεραν να ”κάμψουν” τις ανησυχίες των επενδυτών για την αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων και την ύφεση που παρατηρείται στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Με απώλειες έκλεισαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Στο ”κόκκινο” συνεχίζει να κινείται η Wall Street, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο δεν κατάφεραν να ”κάμψουν” τις ανησυχίες των επενδυτών για την αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων και την ύφεση που παρατηρείται στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ ”έτρεξε” στο β’ τρίμηνο του έτους με ρυθμό 3,4%, υψηλότερο των εκτιμήσεων (3,2%), αλλά και την ενίσχυση του καταναλωτικού κλίματος τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά, διευρύνοντας τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν στην χθεσινή συνεδρίαση.

Στη διαμόρφωση του αρνητικού κλίματος ”συμβάλει” και η άνοδος της πετρελαϊκής τιμής, που αυτήν την ώρα διαμορφώνεται στα 76,10 δολάρια το βαρέλι.

Ο Dow Jones, αν και περιόρισε τις αρχικές του απώλειες, διαμορφώνεται στις 13.400,58 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,54%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,50% και κινείται στις 2.586,22 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται στις 1.476,87 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,39%.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντικές απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Amgen, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι περιόρισε τις προβλέψεις για την κερδοφορία στο σύνολο της χρήσης στα 4,28 δολάρια ανά μετοχή από 4,30 δολάρια προηγουμένως, λόγω των επιβαρύνσεων που προέκυψαν από τις πρόσφατες εξαγορές των Alantos και Ilypsa.

Υποχώρηση καταγράφουν επίσης οι μετοχές των ITT Corp. και Chevron, παρά το γεγονός ότι και οι δύο επιχειρήσεις εμφάνισαν κέρδη τριμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Πτωτικά κινείται και ο τίτλος της Ingersoll-Rand, η οποία μετά την αφαίρεση έκτακτων κερδών εμφάνισε στο τρίμηνο κέρδη ανάλογα των προσδοκιών.

Αντίθετα, στους λίγους θετικούς πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης περιλαμβάνονται η 3M Co., η μετοχή της οποίας ενισχύεται μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο της χρήσης, καθώς και ο τίτλος της Boeing.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.215,20 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,58%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε κατά 0,76% και διαμορφώθηκε στις 7.451,68 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 5.643,96 μονάδες, 0,55% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v