Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Με ρυθμό 3,4% το ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο (upd)

Με ρυθμό 3,4% έτρεξε η αμερικανική οικονομία στο β΄ τρίμηνο ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 3,2%. Βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος τον Ιούλιο, με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται στο 90,4, από 85,3 τον προηγούμενο μήνα.

ΗΠΑ: Με ρυθμό 3,4% το ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο (upd)
Με ρυθμό 3,4% έτρεξε η αμερικανική οικονομία στο β΄ τρίμηνο ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 3,2%.

Το ΑΕΠ έτρεξε με τον υψηλότερο ρυθμό από το α΄ τρίμηνο του 2006 και οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των εξαγωγών και τις κυβερνητικές δαπάνες.

Εν τω μεταξύ, βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος τον Ιούλιο έδειξαν τα στοιχεία του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Όπως ανακοινώθηκε, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος ενισχύθηκε τον Ιούλιο στο 90,4, από 85,3 τον προηγούμενο μήνα, το καλύτερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Στα μέσα Ιουλίου μάλιστα, ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 92,4.

Επιπλέον, ο δείκτης προσδοκιών άγγιξε υψηλό πέντε μηνών, στο 81,5, από 74,7 τον Ιούνιο, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στο 104,5 από 101,9 σε μηνιαία βάση.

Και οι τρεις δείκτες πάντως διαμορφώθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των προκαταρκτικών προβλέψεων, που ανακοινώθηκαν στα μέσα Ιουλίου, υποδεικνύοντας μια μείωση της εμπιστοσύνης προς το τέλος του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v