Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Στα 9 δισ. τα επισφαλή στεγαστικά δάνεια

Ένα ”κύμα” ύψους 9 δισ. δολαρίων επισφαλών δόσεων στεγαστικών δανείων που αναπροσαρμόζονται με υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ θα υποχρεώσει την HSBC να απορροφήσει ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στα κέρδη, καθώς θα αυξηθούν οι αδυναμίες αποπληρωμής.

HSBC: Στα 9 δισ. τα επισφαλή στεγαστικά δάνεια
Ένα ”κύμα” ύψους 9 δισ. δολαρίων επισφαλών δόσεων στεγαστικών δανείων που αναπροσαρμόζονται με υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ θα υποχρεώσει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα HSBC Holdings να απορροφήσει ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στα κέρδη, καθώς θα αυξηθούν οι αδυναμίες αποπληρωμής.

Η λονδρέζικη HSBC Finance έχει παρακαταθέσει 1,7 δισ. δολάρια για ζημίες δανείων από το α’ τρίμηνο, αλλά ίσως το ποσό να μην επαρκέσει κατά τους αναλυτές. Η HSBC ανακοινώνει αποτελέσματα τη Δευτέρα.

Μέσα στον μήνα, αμερικανικές τράπεζες όπως η JP Morgan και η Countrywide Financial αποκάλυψαν μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα προβλήματα σε δάνεια τα οποία θεωρούνται χαμηλότερης επικινδυνότητας από αυτά της HSBC.

Οι επιχειρήσεις της HSBC στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων, που απευθύνονται σε πιο επισφαλές πελατολόγιο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν βαθύτερα προβλήματα, ύψους 9 δισ. δολ., εξαιτίας της αναπροσαρμογής των δόσεων σε στεγαστικές πιστώσεις με κυμαινόμενο επιτόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v