Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η πτώση στη Wall παρά το θετικό ΑΕΠ

Οι ”αρκούδες” πήραν και πάλι το ”πάνω χέρι” στην Wall Street, η οποία μετά τις οριακές μεταβολές στην αρχή της συνεδρίασης, κινείται πλέον με αρνητικό πρόσημο, καθώς οι επενδυτές δεν καταφέρουν να βρουν momentum, παρά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ. Οι ανησυχίες για την δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων και τα αρνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις πωλήσεις κατοικιών, ”έστειλαν” χθες τον Dow Jones τουλάχιστον 311 μονάδες χαμηλότερα. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Οι ”αρκούδες” πήραν και πάλι το ”πάνω χέρι” στην Wall Street, η οποία μετά τις οριακές μεταβολές στην αρχή της συνεδρίασης, κινείται πλέον με αρνητικό πρόσημο, καθώς οι επενδυτές δεν καταφέρουν να βρουν momentum, παρά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ.

Οι ανησυχίες για την δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων και τα αρνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις πωλήσεις κατοικιών, ”έστειλαν” χθες τον Dow Jones τουλάχιστον 311 μονάδες χαμηλότερα – η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση μέχρι στιγμής φέτος.

Το αρνητικό κλίμα από την χθεσινή πτώση δεν περιορίστηκε ούτε από τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ β’ τριμήνου των ΗΠΑ ούτε από την βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο, που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό ΑΕΠ ”έτρεξε” στο δεύτερο τρίμηνο με ρυθμό 3,4% έναντι 0,6% του α’ τριμήνου, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν ότι θα σημειώσει άνοδο κατά 3,2%.

Εν τω μεταξύ, ενισχυμένος εμφανίστηκε και ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος τον Ιούλιο, καθώς διαμορφώθηκε στο 90,4, από 85,3 τον προηγούμενο μήνα, ήτοι στο καλύτερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Στα μέσα Ιουλίου μάλιστα, ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 92,4.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 13.334,73 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,03%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,99%, στις 2.573,55 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 1,17% χαμηλότερα, στις 1.465,24 μονάδες.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Amgen, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι η κερδοφορία της στο σύνολο του έτους περιορίστηκε στα 4,28 δολάρια ανά μετοχή από 4,30 δολάρια προηγουμένως, λόγω των πρόσφατων εξαγορών των Alantos και Ilypsa.

Υποχώρηση καταγράφει επίσης η μετοχή της ITT, παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία της εταιρίας ενισχύθηκε στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο κατά 52% και ανήλθε στα 213,7 εκατ. δολάρια από 140,9 εκατ. δολάρια που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Απώλειες καταγράφει και ο τίτλος της Chevron, η οποία επίσης εμφάνισε κέρδη τριμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων, αυξημένα κατά 24% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2006.

Το αρνητικό ξεκίνημα της Wall Street επηρέασε και τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές που έκλεισαν με απώλειες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,58% και διαμορφώθηκε στις 6.215,20 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε πτώση 0,76% και έκλεισε στις 7.451,68 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 5.643,96 μονάδες, με απώλειες 0,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v