Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρική η Wall Street

Νευρικότητα και διακυμάνσεις συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση στην Wall Street. Η αγορά άνοιξε στο ”πράσινο”, τα κέρδη της εξανεμίστηκαν λίγη ώρα αργότερα, λόγω των στοιχείων για τις μεταπωλήσεις κατοικιών, ωστόσο επέστρεψε και πάλι σε θετικό πεδίο, με στήριγμα τα αποτελέσματα Boeing και Amazon. Στο ”κόκκινο” έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να υποχωρεί κατά 1,46%.

Η νευρικότητα και οι έντονες διακυμάνσεις παραμένουν το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης στην Wall Street. Η αμερικανική αγορά άνοιξε στο ”πράσινο”, τα κέρδη της εξανεμίστηκαν λίγη ώρα αργότερα, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις μεταπωλήσεις κατοικιών των ΗΠΑ, ωστόσο επέστρεψε και πάλι σε θετικό πεδίο, βρίσκοντας στήριξη στα αποτελέσματα Boeing και Amazon.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τον Ιούνιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 3,8%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Ανησυχία στους επενδυτές δημιούργησε και η είδηση ότι εταιρείες της Wall Street δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα χρήματα για την χρηματοδότηση της ύψους 12 δισ. δολαρίων ”μοχλευμένης” εξαγοράς της Chrysler από την Cerberus Capital Management.

Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση του επονομαζόμενου Beige Book της Federal Reserve, που δίνει μια ”πρόγευση” των οικονομικών συνθηκών στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 13.769,22 μονάδες, με άνοδο 0,38%, ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,25% στις 2.646,66 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,34% στις 1.516,23 μονάδες κινείται ο δείκτης S&P 500.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές συνέχισαν να δέχονται τις αρνητικές επιδράσεις τόσο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται όσο και των ανανεωμένων ανησυχιών στις ΗΠΑ για την αγορά ακινήτων.

Έτσι, ο δείκτης DAX έκλεισε με απώλειες 1,46% στις 7.692,55 μονάδες, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου υποχώρησε κατά 0,68% στις 6.454,30 μονάδες, ενώ πτώση της τάξης του 1,19 % κατέγραψε ο δείκτης CAC του Παρισιού, που έκλεισε στις 5.837,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v