Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος με επιφυλάξεις στην Wall Street

Την επανάκτηση του εδάφους που χάθηκε χθες επιζητούν οι επενδυτές, με την Wall Street να ξεκινά την σημερινή συνεδρίαση από το ”πράσινο”, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Boeing και Amazon.com, βοηθούν την αμερικανική αγορά να ”ανασάνει” και πάλι. Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα είναι εμφανής, εν αναμονή και των στοιχείων για τις μεταπωλήσεις κατοικιών.

Την επανάκτηση του εδάφους που χάθηκε χθες επιζητούν οι επενδυτές, με την Wall Street να ξεκινά την σημερινή συνεδρίαση από το ”πράσινο”, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Boeing και Amazon.com, βοηθούν την αμερικανική αγορά να ”ανασάνει” και πάλι.

Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα είναι εμφανής, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, μηνός Ιουνίου, αλλά και την δημοσιοποίηση του Beige Book της Federal Reserve, που θα προσφέρει ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,74% υψηλότερα στις 13.818,24 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,80% στις 2.661,02 μονάδες, ενώ κέρδη 0,64% στις 1.520,70 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500.

Στην Ευρώπη διατηρούνται οι πιέσεις που έστειλαν από νωρίς χαμηλότερα τις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές, με εξαίρεση αυτή του Λονδίνου που διασώζεται από την ενίσχυση των πετρελαϊκών τίτλων.

Έτσι, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,33% στις 6.519,00 μονάδες, ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,47% στις 7.769,43 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,23% στις 5.894,17 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης CAC του Παρισιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v