Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall λόγω deals και εταιρικών κερδών

Στο δρόμο προς τις 14.000 μονάδες βρίσκεται και πάλι ο Dow Jones, μετά την σημαντική πτώση που κατέγραψε στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, αντλώντας ώθηση από τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών και τα επιχειρηματικά deals που ανακοινώθηκαν. Με κέρδη έκλεισαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Στο δρόμο προς τις 14.000 μονάδες βρίσκεται και πάλι ο Dow Jones, μετά την σημαντική πτώση που κατέγραψε στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, αντλώντας ώθηση από τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών και τα επιχειρηματικά deals που ανακοινώθηκαν.

Ειδικότερα, τη σημερινή ανοδική αντίδραση τροφοδοτούν οι ειδήσεις από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων και κυρίως το deal μεταξύ των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιριών Transocean και GlobalSantaFe, οι οποίες προχωρούν σε συγχώνευση για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου offshore εξόρυξης πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κινητικότητα παρατηρείται στον τίτλο της ABN Amro, μετά την κίνηση της Barclays να βελτιώσει την προσφορά της για την πρώτη στα 93 δισ. δολάρια.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει επίσης η μετοχή της Hewlett-Packard, η οποία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγοράς της εταιρίας Opsware έναντι 1,6 δισ. δολαρίων, καθώς και ο τίτλος της United Rentals, η οποία εξαγοράζεται αντί 6,6 δισ. δολαρίων από την Cerberus.

Το θετικό κλίμα ενισχύει περαιτέρω η άνοδος των τίτλων των Merck και Schering-Plough, μετά την ανακοίνωση και από τις δύο εταιρίες αποτελεσμάτων τριμήνου υψηλότερων των προσδοκιών.

Από τις επιμέρους μετοχές, ανοδικά κινείται ο τίτλος της JP Morgan Chase, η οποία ανακοίνωσε ότι έλαβε έγκριση για την δραστηριοποίησή της στην Κίνα.

Κινητικότητα παρατηρείται επίσης στις μετοχές των American Express και Texas Instruments, οι οποίες αναμένεται να ανακοινώσουν ικανοποιητικά αποτελέσματα μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 13.949,60 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,71%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,29%, στις 2.695,47 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,58% και διαμορφώνεται στις 1.542,99 μονάδες.

Το ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street και τα επιχειρηματικά deals ώθησαν υψηλότερα και τις κυριότερες ευρωαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.624,40 μονάδες, με άνοδο 0,60%, ο DAX 30 στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,88% και ανήλθε στις 7.944,21 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,87% και έκλεισε στις 6.009,16 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v