Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βαρίδι” για τη Wall Caterpillar και Google

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Caterpillar και της Google περιόρισαν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Το αρνητικό κλίμα ενέτεινε περισσότερο η κίνηση της Κίνας να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού. Απώλειες κατέγραψαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Caterpillar και της Google περιόρισαν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Το αρνητικό κλίμα ενέτεινε περισσότερο η κίνηση της Κίνας να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, προκειμένου να χαλιναγωγήσει της οικονομία της που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμους, πυροδοτώντας τον πληθωρισμό.

Αυτήν την ώρα ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 13.884,49 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,83%, ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,88% και διαμορφώνεται στις 2.695,98 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,82% στις 1.540,27 μονάδες.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, σημαντικές απώλειες εμφανίζει η μετοχή της Caterpillar, η οποία εμφάνισε υποχώρηση 21% στην κερδοφορία δεύτερου οικονομικού τριμήνου, λόγω της ύφεσης των πωλήσεων μηχανημάτων και της αδυναμίας της αγοράς κατασκευών.

Πτωτικά κινείται επίσης, ο τίτλος της Google, συμπαρασύροντας και τις άλλες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Σημειώνεται ότι η Google εμφάνισε αύξηση καθαρών κερδών της τάξης του 28%, χαμηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Υποχώρηση καταγράφει και η μετοχή της Microsoft, η οποία απογοήτευσε επίσης του επενδυτές, καθώς εμφάνισε κέρδη δεύτερου οικονομικού τριμήνου ανάλογα των προσδοκιών.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,83% στις 6.585,20 μονάδες, ο DAX 30 στην Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 1,46% στις 7.874,85 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στις 5.957,16 μονάδες, χαμηλότερα κατά 1,79%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v