Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Κίνδυνος ”έκρηξης” πετρελαίου

Έως και τα 100 δολάρια ανά βαρέλι μπορεί να φτάσει η τιμή του αργού πετρελαίου εντός των επόμενων μηνών, σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή της Goldman Sachs, κ. Jeffrey Currie, εκτός εάν ο OPEC αποφασίσει να προχωρήσει σε αύξηση παραγωγής.

Goldman Sachs: Κίνδυνος ”έκρηξης” πετρελαίου
Έως και τα 100 δολάρια ανά βαρέλι μπορεί να φτάσει η τιμή του αργού πετρελαίου εντός των επόμενων μηνών, σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή της Goldman Sachs, κ. Jeffrey Currie. Όπως επισημαίνει ο βασικός αναλυτής του διεθνούς χρηματοοικονομικού οίκου για τις αγορές εμπορευμάτων, εάν ο OPEC δεν προχωρήσει σε νέα αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του, τότε τα 95 δολάρια είναι ορατά για το πετρέλαιο.

Δεδομένης δε της υποχώρησης των αποθεμάτων στις δυτικές χώρες, και τα 100 δολάρια ”βρίσκονται πολύ κοντά”. ”Το κυρίαρχο ερώτημα στις αγορές είναι πότε ακριβώς η Σαουδική Αραβία θα προχωρήσει σε αύξηση παραγωγής”, σημειώνει ο κ. Currie, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

”Εάν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με συνεχή υποχώρηση πετρελαϊκών αποθεμάτων και σταθερά αυξανόμενη ζήτηση, τότε τα 100 δολάρια ανά βαρέλι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν υπερβολικά”, προσθέτει ο αναλυτής.

Φροντίζει, όμως, να τονίσει ότι εάν ο OPEC προχωρήσει σε αύξηση παραγωγής, τότε η τιμή του πετρελαίου μπορεί να υποχωρήσει στα 73,50 δολάρια.

Σημειώνεται ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του OPEC θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίων μελών του στο Reuters χθες, Κυριακή, ”τιμή μεταξύ 60 και 65 δολ. ανά βαρέλι είναι ικανοποιητική τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v