Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό άνοιγμα στη Wall

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από τη χειρότερη χρηματιστηριακή εβδομάδα από τον Μάρτιο του 2003 λόγω των συνεχιζόμενων κλυδωνισμών στην αγορά δανείων χαμηλής φερεγγυότητας. Σε θετικό έδαφος και οι ευρωαγορές ύστερα από πολλαπλές εναλλαγές προσήμων.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από τη χειρότερη χρηματιστηριακή εβδομάδα από τον Μάρτιο του 2003 λόγω των συνεχιζόμενων κλυδωνισμών στην αγορά δανείων χαμηλής φερεγγυότητας.

Την προηγούμενη εβδομάδα η αγορά κινήθηκε σε ρυθμούς έντονης διόρθωσης καθώς οι αναβολές σε ομολογιακές εκδόσεις πυροδότησαν ανησυχίες ότι οι όμιλοι private equity δεν θα καταφέρουν να προχωρήσουν σε νέες εξαγορές, τη στιγμή που τα αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών δείχνουν ότι δεν έμειναν αλώβητες από την επιβράδυνση στη στεγαστική αγορά και τα προβλήματα στην αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής φερεγγυότητας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 4,2% με τον Nasdaq να χάνει 4,6% και τον S&P 500 να χάνει 5% σε εβδομαδιαία βάση.

Στη σημερινή συνεδρίαση και κατά τις πρώτες ώρες συναλλαγών, η αγορά δείχνει να σταθεροποιείται καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται σε επενδυτικές ευκαιρίες που προέκυψαν από τη σημαντική διολίσθηση των βασικών δεικτών της αμερικανικής αγοράς.

Στην αγορά, η μετοχή της Verizon Communications κινείται σε θετικό έδαφος, μετά την ανακοίνωση ενίσχυσης των κερδών της κατά 6% στο β’ τρίμηνο, επίδοση που ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σημαντικά κέρδη για τον τίτλο της Humana, τα καθαρά κέρδη της οποίας υπερδιπλασιάστηκαν στο β’ τρίμηνο.

Μετά το κλείσιμο αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Sun Microsystems.



Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,30% στις 13.305,60 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,33% στις 2.570,58 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,33% κινείται ο δείκτης S&P 500 στις 1.463,24 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κινείται στις 6.245,20 μονάδες, με άνοδο 0,49%, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 0,48% στις 7.487,96 μονάδες, ενώ κέρδη 0,55% στις 5.675,82 μονάδες καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v