Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για DB από ”σορτάρισμα” στα στεγαστικά ΗΠΑ

Σε αντίθεση με άλλους μεγάλους οίκους, η Deutsche Bank ”σορτάρισε” στα χαμηλής φερεγγυότητας στεγαστικά δάνεια στην Αμερική, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει σήμερα κέρδη 270 - 540 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η αγορά ακινήτων των ΗΠΑ διολισθαίνει.

Κέρδη για DB από ”σορτάρισμα” στα στεγαστικά ΗΠΑ
Ο αναλυτής της Deutsche Bank, Eugene Xu, έκανε μια ιδιαίτερα προσοδοφόρο πρόβλεψη επικείμενης καταστροφής πριν από δύο χρόνια, όταν δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2005 ότι θα εκδηλωθούν ”αρκετά μεγάλες” ζημίες από τα χαμηλής φερεγγυότητας στεγαστικά δάνεια στην Αμερική.

Χάρη σε εκείνη την πρόβλεψη η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας θα απολαύσει κέρδη τουλάχιστον 270 εκατ. δολαρίων και έως 540 εκατ. δολ. μέσω της στρατηγικής που εφάρμοσε κι έδινε τη δυνατότητα στους traders της να πωλούν χαμηλής ποιότητας στεγαστικά με παράγωγα συμβόλαια τα οποία ανατιμώνταν, ενώ η αμερικανική αγορά ακινήτων βίωνε τη χειρότερη διολίσθηση 16 ετών.

”Αναμφισβήτητα ήταν καλή τοποθετήση”, δηλώνουν τώρα οι αναλυτές.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ οίκοι όπως η UBS και η HSBC ”υποφέρουν” από ζημίες στον εν λόγω χώρο, η Deutsche Bank θα ανακοινώσει πιθανότατα την 1η Αυγούστου ότι τα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου αυξήθηκαν 19%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v