Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνείς αγορές: Οι ”ταύροι” επιμένουν

Η εκποίηση μετοχών που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα και ο ”τρόμος” για τις αγορές πίστης καθιστούν τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους των ΗΠΑ περισσότερο… αισιόδοξους. Σε σχετική ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg, αναλυτές εκτιμούν ότι η πρόσφατη διόρθωση αποτελεί ”βατήρα” για καλύτερες επενδυτικές επιλογές.

Διεθνείς αγορές: Οι ”ταύροι” επιμένουν
Η εκποίηση μετοχών που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα και ο ”τρόμος” για τις αγορές πίστης καθιστούν τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους των ΗΠΑ περισσότερο… αισιόδοξους.

Σε σχετική ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg, αναλυτές εκτιμούν ότι η πρόσφατη διόρθωση αποτελεί ”βατήρα” για καλύτερες επενδυτικές επιλογές.

Εξετάστε την κερδοφορία, εξετάστε τις επικείμενες εξαγορές και τότε θα κατανοήσετε ότι θα πρέπει να νιώθουμε ευτυχείς με τη διόρθωση των αποτιμήσεων και με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται”, σημειώνει ο κ. Andy Brough, διαχειριστής κεφαλαίων της Schroder Investment Management, ”κάθε φορά που οι αγορές υποχωρούν τότε μπορείς να κερδίζεις χρήματα και αυτό ακριβώς πράττω για λογαριασμό των πελατών μου”, καταλήγει.

Μάλιστα οι διαχειριστές κεφαλαίων –σύμφωνα πάντα με το Bloomberg– δηλώνουν ότι η bull market παραμένει ”άθικτη”, παρά το εκτεταμένο sell-off της περασμένης εβδομάδας, το οποίο ”αφαίρεσε” περί τα 2,1 τρισ. δολάρια από τις κεφαλαιαγορές.

Αποτέλεσμα οι διαχειριστές κεφαλαίων των Schroeder, ABN Amro Asset Management, BlackRock και JP Morgan Private Bank να επιμένουν ότι οι αγοραστικές ευκαιρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις διεθνείς αγορές δεν πρέπει ”να χαθούν” από τους επενδυτές.

”Οι επενδυτές τρόμαξαν και φαίνεται να μην προσέχουν τις ευχάριστες ειδήσεις. Το γεγονός ότι η παγκόσμια –αλλά και η αμερικανική– οικονομία ακολουθεί πολύ καλή πορεία, αλλά και την υγιή τροχιά της εταιρικής κερδοφορίας” σημειώνει με τη σειρά του ο κ. Jack Caffrey, διαχειριστής κεφαλαίων ύψους 300 δισ. δολαρίων για την JP Morgan Private Bank και καταλήγει ότι ”καλό θα ήταν οι επενδυτές να ”δουν” το sell-off ως ευκαιρία αγορών και όχι ως αιτία… θρήνου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v