Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευπρόσδεκτη σταθεροποίηση στη Wall

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται η αμερικανική αγορά μετά τις αλλεπάλλες διορθώσεις που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. To αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένο, χάρη στα νέα από το μέτωπο των deals, τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου της HSBC, αλλά και την διάθεση αρκετών επενδυτών να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις αναζητώντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που προέκυψαν από την πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων. Οριακές διακυμάνσεις στο κλείσιμο των ευρωαγορών.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται η αμερικανική αγορά μετά τις αλλεπάλλες διορθώσεις που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

To αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένο, χάρη στα νέα από το μέτωπο των deals, τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου της HSBC, αλλά και την διάθεση αρκετών επενδυτών να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις αναζητώντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που προέκυψαν από την πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ειδικότερα, μετά τις διαδοχικές πτώσεις που κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της αγοράς στεγαστικών δανείων, στην πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας η Wall Street εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης.

Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξαν τα αποτελέσματα τριμήνου της HSBC. Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα είχε προειδοποιήσει τον Φεβρουάριο ότι τα αποτελέσματά της θα επηρεαστούν αρνητικά από την κρίση στην αγορά στεγαστικών δανείων χαμηλής φερεγγυότητας.

Ωστόσο, σήμερα η τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κερδών της τάξης του 25% στο τρίμηνο επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι επισφαλείς απαιτήσεις στις ΗΠΑ διατηρήθηκαν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με αυτά της περυσινής χρήσης.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλε επίσης η κινητικότητα που παρατηρείται στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Σημειώνεται ότι η Verizon Communications ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην εξαγορά της Rural Cellular Corp. έναντι τιμήματος 2,67 δισ. δολαρίων, ενώ η Liberty Global ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην δημοπρασία για την εξαγορά της βρετανικής εταιρίας καλωδιακής τηλεόρασης Virgin Media.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 13.287.83 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,17%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,10%, στις 2.564,93 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 0,24% υψηλότερα, στις 1.462,39 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, ανοδικά κινείται ο τίτλος της Verizon Communications, η οποία εμφάνισε αύξηση κερδοφορίας τριμήνου 4.5%.

Κέρδη καταγράφει επίσης η μετοχή της Humana, η οποία στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο της χρήσης υπερδιπλασίασε την καθαρή κερδοφορία της, η οποία ανήλθε στα 217 εκατ. δολάρια ή 1,28 δολάρια ανά μετοχή από 89,5 εκατ. δολάρια που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Εν τω μεταξύ, με οριακές διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.202,10 μονάδες, με απώλειες 0,15%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,06%, στις 7.456,31 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε οριακή άνοδο 0,04% και έκλεισε στις 5.646,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v