Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλή ”κατάρρευση” υψηλού κινδύνου hedge funds

”Τριπλό χτύπημα” καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σε ό,τι αφορά τα υψηλού κινδύνου hedge funds, τα οποία είτε δραστηριοποιούνται στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ είτε προχωρούν σε δανεισμό χρημάτων σε δανειολήπτες χαμηλής πιστωτικής φερεγγυότητας. Προς ”κατάρρευση” ένα ακόμη hedge fund της Bear Sterns, ανακοίνωση για απώλειες έως και 25% για τους επενδυτές που τοποθέτησαν κεφάλαια στα hedge funds της Macquire Bank και ενδεχόμενο πτώχευσης για την American Home.

Τριπλή ”κατάρρευση”  υψηλού κινδύνου hedge funds
”Τριπλό χτύπημα” καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σε ό,τι αφορά τα υψηλού κινδύνου hedge funds, τα οποία είτε δραστηριοποιούνται στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ είτε προχωρούν σε δανεισμό χρημάτων σε δανειολήπτες χαμηλής πιστωτικής φερεγγυότητας.

Προς ”κατάρρευση” ένα ακόμη hedge fund της Bear Sterns, ανακοίνωση για απώλειες έως και 25% για τους επενδυτές που τοποθέτησαν κεφάλαια στα hedge funds της Macquire Bank και ενδεχόμενο πτώχευσης για την αμερικανική American Home Mortgage Investment.

Αναλυτικότερα:

American Home

Η αμερικανική American Home Mortgage Investment, έχοντας να αντιμετωπίσει την αδυναμία αποπληρωμής των πιστωτών της, εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει πτώχευση. Η ανακοίνωση οδήγησε σε κατάρρευση της μετοχής κατά 90%.

Bear Stearns

Η Bear Stearns, που έχει ήδη υποχρεωθεί να διακόψει τη λειτουργία δύο hedge funds της τα οποία επλήγησαν από τις ζημίες στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, έχει έρθει αντιμέτωπη με μεγάλες ζημίες και σε τρίτο κεφάλαιο όπου έχει επενδύσεις ύψους 900 εκατ. δολαρίων σε στεγαστικά δάνεια, αλλά μικρό άνοιγμα σε χαμηλής φερεγγυότητας πιστώσεις.

Αποτέλεσμα είναι ο όμιλος να διακόψει τη δυνατότητα ανάληψης κεφαλαίων από το Asset-Backed Securities Fund, αλλά μέχρι στιγμής αρνείται να ”κλείσει” το ταμείο.

Macquire Bank

Σε προειδοποίηση ότι οι επενδυτές που έχουν τοποθετήσει κεφάλαια σε υψηλού κινδύνου hedge funds της μπορεί να χάσουν έως και το 25% των χρημάτων τους προχώρησε ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός όμιλος της Αυστραλίας Macquarie Bank.

H Macquarie Fortress Investments, με κεφάλαια 873 εκατ. δολαρίων, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πώληση περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να ”καλύψει” τους πιστωτές της. Σημειώνεται ότι, μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της μητρικής Macquarie Bank υποχώρησε 9,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v