Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι της τελευταίας στιγμής στη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά μετά από ρελάνς αγορών στο τελευταίο ημίωρο, σε μια ημέρα όπου κυριάρχησε η έντονη μεταβλητότητα και οι εναλλαγές προσήμων, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα προβλήματα της αγοράς ενυπόθηκων δανείων, στην άνοδο της πετρελαϊκής τιμής αλλά και στα ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα. Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά μετά από ρελάνς αγορών στο τελευταίο ημίωρο, σε μια ημέρα όπου κυριάρχησε η έντονη μεταβλητότητα και οι εναλλαγές προσήμων, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα προβλήματα της αγοράς ενυπόθηκων δανείων, στην άνοδο της πετρελαϊκής τιμής αλλά και στα ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,14% ή 150 μονάδες υψηλότερα, στις 13.362,37 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε τελικώς κατά 0,30% στις 2.553,87 μονάδες, ενώ άνοδο 0,72% στις 1.465,81 μονάδες σημείωσε ο δείκτης S&P 500.

Το κλίμα νευρικότητας διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για τα προβλήματα στην αγορά ενυπόθηκων δανείων αλλά και την άνοδο της πετρελαϊκής τιμής προς τα 78,5 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, η υποχώρηση του πετρελαίου κάτω από τα 77 δολάρια το βαρέλι αλλά και τα νέα από την αγορά κατοικίας βελτίωσαν το κλίμα, χωρίς ωστόσο να αποτυπώνεται κάτι τέτοιο στους δείκτες αναφοράς της Wall.

Ειδικότερα, ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών ενισχύθηκε κατά 5% τον Ιούνιο, στην μεγαλύτερη ενίσχυση του δείκτη τα τελευταία τρία χρόνια.

Η τελευταία ανησυχία για τις αγορές ομολόγων είναι οι ζημιές που αναμένεται να ανακοινώσει για τον Ιούλιο, ένα ακόμη fund της Bear Sterns, το οποίο μάλιστα δεν είναι εκτεθειμένο σε τίτλους που βασίζονται σε ενυπόθηκα δάνεια. Η μετοχή της Bear Sterns υποχώρησε κατά 2,6%.

Το κλίμα βοηθήθηκε και από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Time Warner και της Kraft Foods, τα τρίμηνα των οποίων ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς.

Σημαντικά κέρδη σημείωσε και ο τίτλος της Apple μετά την αναβάθμιση από τη Citigroup σε buy από hold μετά τις απώλειες 7% που σημείωσε ο τίτλος την Τρίτη.

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 0,25%, στα 11,86 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 0,53%, στα 15,11 δολάρια. Απώλειες 1,59% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 44,04 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές. Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου υποχώρησε κατά 1,72% στις 6.250,60 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατέγραψε πτώση της τάξης του 1,45% στις 7.473,93 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού έκλεισε στις 5,654.30 μονάδες με απώλειες 1,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v