Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση σε Wall λόγω ενυπόθηκων δανείων

Σημαντικές πιέσεις στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, σε μια συνεδρίαση που σηματοδοτείται από την επιστροφή του προβληματισμού για τον κλάδο των ενυπόθηκων δανείων, μετά από προειδοποίηση κερδοφορίας από την Home Depot, τη στιγμή που η S&P προειδοποιεί για υποβάθμιση των αξιολογήσεων επενδυτικών εργαλείων αξίας 12 δισ. δολαρίων που βασίζονται στη στεγαστική αγορά. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σημαντικές πιέσεις στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, σε μια συνεδρίαση η οποία σηματοδοτείται από την επιστροφή του προβληματισμού για τον κλάδο των ενυπόθηκων δανείων, μετά από προειδοποίηση κερδοφορίας από την Home Depot, τη στιγμή που η S&P προειδοποιεί ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις επενδυτικών εργαλείων αξίας 12 δισ. δολαρίων που βασίζονται στη στεγαστική αγορά.

Εν τω μεταξύ, στην αναμενόμενη ομιλία του, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Ben Bernanke, επέλεξε να παραμείνει σε ακαδημαϊκό ύφος, χωρίς να δίνει ενδείξεις για την εικόνα της Federal Reserve για τον πληθωρισμό και τις προθέσεις της για τη νομισματική πολιτική.

Πιέσεις δέχονται οι τίτλοι του γενικότερου χρηματοοικονομικού τομέα μετά την ανακοίνωση της S&P ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε υποβάθμιση πιστοληπτικής αξιολόγησης για χρηματοοικονομικά εργαλεία αξίας 12 δισ. δολαρίων που βασίζονται σε χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου.

Εν τω μεταξύ, υποχωρούν σήμερα τόσο οι ομολογιακές αποδόσεις, στο 5,12%, όσο και η τιμή του πετρελαίου, στα 72,3 δολάρια το βαρέλι, δύο παράγοντες που προβλημάτισαν την αγορά κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα, πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Home Depot, έπειτα από προειδοποίηση κερδοφορίας της εταιρίας, σε ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι η στεγαστική αγορά στη χώρα παραμένει ”δύσκολη”.

Παράλληλα, η Sears Holdings εξέδωσε νέα προειδοποίηση για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 4,5%.

Κέρδη 2,7% για τον τίτλο της General Motors μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την JP Morgan σε overweight από neutral.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.534,58 μονάδες, με απώλειες 0,85%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,97% και διαμορφώνεται στις 2.644 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.514,25 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,10%.

Εν τω μεταξύ, σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.630,90 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,22%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε κατά 1,39%, στις 7.964,76 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 6.019,22 μονάδες, με απώλειες 1,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v