Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall λόγω Home Depot

Πτωτικό ξεκίνημα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με δύο από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της αγοράς, τη στεγαστική αγορά και τον πληθωρισμό, να επιστρέφουν στο προσκήνιο, μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας από τη Home Depot και εν όψει ομιλίας από τον πρόεδρο της Federal Reserve, Ben Bernanke. Σημαντική πτώση στις ευρωαγορές.

Πτωτικό ξεκίνημα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με δύο από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της αγοράς, τη στεγαστική αγορά και τον πληθωρισμό, να επιστρέφουν στο προσκήνιο, μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας από τη Home Depot και εν όψει ομιλίας από τον πρόεδρο της Federal Reserve, Ben Bernanke.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Wall Street πλησίασε περισσότερο τα ιστορικά της υψηλά, εν μέσω τοποθετήσεων από τους επενδυτές πριν από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου των εταιριών.

Ωστόσο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται σε ομιλία του Ben Bernanke, προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, για τον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, υποχωρούν σήμερα τόσο οι ομολογιακές αποδόσεις, στο 5,12%, όσο και η τιμή του πετρελαίου, στα 72,3 δολάρια το βαρέλι, δύο παράγοντες που προβλημάτισαν την αγορά κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Στην αγορά, πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Home Depot, έπειτα από προειδοποίηση κερδοφορίας της εταιρίας, σε ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι η στεγαστική αγορά στη χώρα είναι ”δύσκολη”.

Παράλληλα, η Sears Holdings εξέδωσε νέα προειδοποίηση για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 4,5%.

Κέρδη για τον τίτλο της General Motors μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την JP Morgan σε overweight από neutral.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.595,58 μονάδες, με απώλειες 0,40%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,60% και διαμορφώνεται στις 2.653,1 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.511,25 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,58%.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται στις 6.646,60 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,96%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχωρεί κατά 1,33%, στις 7.970,95 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 6.021,54 μονάδες, με απώλειες 1,37%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v