Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση τάσης η Wall

Μεικτά πρόσημα στην αμερικανική αγορά, χωρίς πάντως αποφασιστική κίνηση από τους δείκτες αναφοράς, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην αναρρίχηση πετρελαίου και ομολογιακών αποδόσεων, στα ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας αλλά και στα σενάρια εξαγορών μετά την απόκτηση του ομίλου Hilton από την Blackstone. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Μεικτά πρόσημα στην αμερικανική αγορά, χωρίς πάντως αποφασιστική κίνηση από τους δείκτες αναφοράς, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην αναρρίχηση πετρελαίου και ομολογιακών αποδόσεων, στα ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας αλλά και στα σενάρια εξαγορών μετά την απόκτηση του ομίλου Hilton από την Blackstone.

”Βλέπουμε ένα ξεπούλημα στα ομόλογα και αυτό αντανακλάται στην χρηματιστηριακή αγορά” σχολιάζει ο Kevin Kruszenski, επικεφαλής της KeyBanc Capital.

Οι πωλήσεις στα κρατικά ομόλογα ξεκίνησαν μετά την έκθεση της ADP που δείχνει ότι οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 150.000 τον Ιούνιο, στον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών, έναντι προβλέψεων για 130.000 θέσεις εργασίας.

Η απόδοση του treasury διαμορφώνεται στο 5,13%.

Παράλληλα, η κίνηση του πετρελαίου προς τα 71,7 δολάρια προβληματίζει τους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ έντονη κινητικότητα παρατηρείται στους ξενοδοχειακούς τίτλους της αγοράς, μετά και την απόκτηση εχθές του ομίλου Hilton από την Blackstone σε ένα deal ύψους 26 δισ. δολαρίων.

Η κινητικότητα στις εξαγορές παρατηρείται και σε άλλους κλάδους της αγοράς. Ο αμερικανικός όμιλος χημικών Huntsman ανακοίνωσε ότι έλαβε προσφορά 6,1 δισ. δολαρίων από τον όμιλο private equity Apollo Management, υψηλότερη από την προσφορά του ολλανδικού ομίλου Basell.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola τόνισε σε συνέντευξη ότι θα ενδιαφερόταν να εξαγοράσει τη μονάδα Snapple, την οποία έχει θέσει προς πώληση η Cadbury Schweppes.



Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.548 μονάδες με απώλειες 0,21%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,16%, στις 2.649 μονάδες. Πτώση 0,12% για τον S&P στις 1.523 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,57%, στις 6.635,2 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,63% στις 6.059,53 μονάδες. Πτώση 1,09% για τον DAX 30 στις 7.987,13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v