Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη από αγορές θεσμικών στη Wall

Με κέρδη ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση του εξαμήνου για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους θεσμικούς επενδυτές να προχωρούν σε αγορές ”καλλωπισμού” των χαρτοφυλακίων τους, και το ενδιαφέρον των επενδυτών να μεταφέρεται, από τα μακροοικονομικά στοιχεία, στα αποτελέσματα β’ τριμήνου των εταιριών. Σημαντικά κέρδη για την Apple μετά το ντεμπούτο του i-Phone. Στα ”κόκκινα” το Λονδίνο, κέρδη σε Φρανκφούρτη, Παρίσι.

Με κέρδη ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση του εξαμήνου για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους θεσμικούς επενδυτές να προχωρούν σε αγορές ”καλλωπισμού” των χαρτοφυλακίων τους, και το ενδιαφέρον των επενδυτών να μεταφέρεται, από τα μακροοικονομικά στοιχεία, στα αποτελέσματα β’ τριμήνου των εταιριών. Σημαντικά κέρδη για την Apple μετά το ντεμπούτο του i-Phone.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής αγοράς, η τελευταία συνεδρίαση του β’ τριμήνου αναμένεται να σηματοδοτηθεί από αγορές της τελευταίας στιγμής από τους διαχειριστές κεφαλαίων, με στόχο τη βελτίωση των αποτιμήσεων των επενδύσεών τους.

Παράλληλα, οι αναλυτές κάνουν λόγο για στροφή των επενδυτών στα αποτελέσματα β’ τριμήνου των εταιριών, τα οποία αναμένεται να κυριαρχήσουν τόσο την επόμενη εβδομάδα αλλά κυρίως στη β’ εβδομάδα του Ιουλίου.

”Με τη συνεδρίαση της Fed να αποτελεί παρελθόν, οι επενδυτές αναμένεται να αρχίσουν να επικεντρώνονται στα τρίμηνα των εταιριών”, τονίζει ο Marc Pado της Cantor Fitzgerald.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα βελτιώνεται και από την είδηση ότι ο δομικός πληθωρισμός περιορίστηκε στο 0,1% το Μάιο, σε ευθυγράμμιση με τα επίπεδα στα οποία εκτιμάται ότι εφησυχάζει η κεντρική τράπεζα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Στην αγορά, κέρδη σημειώνει ο τίτλος της Apple καθώς σήμερα κάνει ντεμπούτο στα καταστήματα το i-Phone, το προϊόν που σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρίας στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Εκτίναξη 20% για την Research in Motion μετά την ανακοίνωση βελτίωσης της κερδοφορίας της κατά 73% στο β’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.447 μονάδες με άνοδο 0,19%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,42%, στις 2.619 μονάδες. Άνοδος 0,28% για τον S&P 500, στις 1.509 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14%, στις 6.561 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,17%, στις 6.016 μονάδες. Κέρδη 0,50% για τον DAX 30 που κινείται στις 7.960 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v