Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στη Wall εν όψει Fed

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, σε μια συνεδρίαση όπου αναμένεται να κυριαρχήσει η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια, στις 21:15 (ώρα Ελλάδας). Με προεξοφλημένα τα σταθερά επιτόκια, η αγορά περιμένει στοιχεία για την οικονομία από τη συνοδευτική ανακοίνωση. Προβληματισμός για την εικόνα του πληθωρισμού. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, σε μια συνεδρίαση όπου αναμένεται να κυριαρχήσει η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια, στις 21:15 (ώρα Ελλάδας).

Ειδικότερα, η προσοχή των επενδυτών σήμερα στρέφεται στην Federal Reserve, η οποία αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25% για όγδοη συνεχόμενη φορά, χωρίς σημαντικές αλλαγές στη συνοδευτική δήλωση. Ωστόσο, οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed για τα επιτόκια αλλά και για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, η ανακοίνωση ότι ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 2,4% σε ετήσια βάση στο α’ τρίμηνο έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 2,2% προβληματίζει τους επενδυτές, καθώς απομακρύνει το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων εντός του έτους από την κεντρική τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 0,7% στο α’ τρίμηνο κατά την τελική του καταμέτρηση, έναντι προηγούμενης μέτρησης στο 0,6%. Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Στην αγορά, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Intel μετά την αναβάθμιση σε overweight από equalweight από την Lehman Brothers.

Σημαντικές πιέσεις για τον τίτλο της Novellus Systems μετά από προειδοποίηση κερδοφορίας επηρεάζοντας το σύνολο του κλάδου εξοπλισμού υπολογιστών.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.411 μονάδες με πτώση 0,12%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,01%, στις 2.605 μονάδες. Πτώση 0,08% για τον S&P 500, στις 1.505 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,62%, στις 6.568 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,76%, στις 5.986 μονάδες. Κέρδη 1,14% για τον DAX 30 που κινείται στις 7.890 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v