Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κέρδη σε Wall με το βλέμμα σε macro και FED

Ηπιες ανοδικές τάσεις διαμορφώνονται στη Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων αλλά και στη συνεδρίαση της FED για τα επιτόκια. ”Μαζεύτηκαν” Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ηπιες ανοδικές τάσεις διαμορφώνονται στη Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων αλλά και στις αποφάσεις της FED, η οποία συνεδρίαζει την Πέμπτη, για τα επιτόκια.

Πιο συγκεκριμένα η πλειοψηφία των αναλυτών προβλέπει ότι η FED θα διατηρήσει την Πέμπτη αμετάβλητα στο 5,25% τα αμερικανικά επιτόκια, ενώ τονίζει έως τότε η Wall Street θα διατηρήσει μια στάση αναμονής.

Στο μεταξύ στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν οι πωλήσεις νέων κατοικιών αλλά και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη για την αμερικανική αγορά, όπως εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Στις εταιρικές ειδήσεις πτώση καταγράφει η εταιρία λιανικής Target Corp που προέβλεψε ότι οι πωλήσεις συγκεκριμένης κατηγορίας καταστημάτων τον Ιούνιο θα κινηθεί στο κάτω εύρος των εκτιμήσεων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.388 μονάδες με έρδη 0,27%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,45%, στις 2.588 μονάδες. Ανοδος 0,4% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.503 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.586 μονάδες με οριακή πτώση 0,03%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,5%, στις 5.973 μονάδες. Πτώση 0,77% για τον DAX 30, που διαμορφώνεται στις 7.869 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v