Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες απώλειες στη Wall, ντεμπούτο για Blackstone

Χαμηλότερα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να παραμένουν στραμμένοι στις αποδόσεις των ομολόγων και το πετρέλαιο. Ντεμπούτο σήμερα για τον όμιλο private equity Βlackstone η οποία ξεκινά στα 31 δολάρια, στο ανώτατο σημείο του εύρους αποτίμησης. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές.

Χαμηλότερα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να παραμένουν στραμμένοι στις αποδόσεις των ομολόγων και το πετρέλαιο. Ντεμπούτο σήμερα για τον όμιλο private equity Βlackstone η οποία ξεκινά στα 31 δολάρια, στο ανώτατο σημείο του εύρους αποτίμησης.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Wall έκλεισε με κέρδη, ανακάμπτοντας από την αδυναμία που επέδειξε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, εν μέσω προβληματισμού για την εικόνα των αποδόσεων των ομολόγων, αλλά και του πετρελαίου.

Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς, η οποία ενισχύεται στο 5,19%, αναμένεται να τεθεί και σήμερα στο μικροσκόπιο των επενδυτών καθώς θέτει σε αμφισβήτηση την ελκυστικότητα των μετοχών.

Ωστόσο, η υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής στα 68,44 δολάρια το βαρέλι ενδέχεται να ενεργήσει καθησυχαστικά στις ανησυχίες για διαταραχές στο σκέλος της προσφοράς λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον κλάδο, στη Νιγηρία.

Στην αγορά, η μετοχή της ημέρας δεν είναι άλλη από αυτή της Blackstone, η οποία ντεμπουτάρει με αποτίμηση στο ανώτατο σημείο του ενδεικτικού εύρους, στα 31 δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εάν το IΡΟ της Blackstone κριθεί επιτυχές, αντίστοιχη πορεία θα επιλέξει και η Kohlberg Kravis Roberts.

Τα προβλήματα των δυο hedge funds της Bear Sterns αναμένεται να επηρεάσουν και σήμερα την τροχιά του χρηματοοικονομικού κλάδου, με τον οίκο να σχεδιάζει την λήψη δανείων 3,2 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Κέρδη για τη μετοχή της Ebay μετά την είδηση στους New York Times ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στην κινεζική αγορά δημοπρασιών εντός του καλοκαιριού.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.500 μονάδες με απώλειες 0,33%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,33%, στις 2.608 μονάδες. Πτώση 0,29% για τον S&P 500, στις 1.517 μονάδες.

Χαμηλότερα κινούνται και οι ευρωαγορές στη σημερινή συνεδρίαση. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,25%, στις 6.579 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,04%, στις 6.027 μονάδες. Απώλειες 0,21% για τον DAX 30, στις 7.948 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v