Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FED: Άνευ εκπλήξεων η διήμερη συνεδρίαση

Η διήμερη συνεδρίαση της Federal Open Market Committee (FOMC), η οποία ολοκληρώνεται την Πέμπτη, δεν αναμένεται να κρύβει παγίδες για τις αγορές, εξαιρουμένης, ίσως, αυτής των ομολόγων. Πάντως το σύνολο των ειδικών αλλά και των διεθνών ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι η FOMC θα διατηρήσει αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια.

FED: Άνευ εκπλήξεων η διήμερη συνεδρίαση
Η διήμερη συνεδρίαση της Federal Open Market Committee (FOMC), η οποία ολοκληρώνεται την Πέμπτη, δεν αναμένεται να κρύβει παγίδες για τις αγορές. Μοναδική αγορά που, πιθανώς, να πρέπει να ανησυχεί είναι αυτή των ομολόγων.

Το σύνολο των ειδικών αλλά και των διεθνών ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι η FOMC θα διατηρήσει αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια. Άλλωστε εάν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα αλλαγής της νομισματικής της πολιτικής, θα είχε φροντίσει – το πράττει εκ παραδόσεως – να προειδοποιήσει αγορές, επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της τράπεζας έγκειται, στο γεγονός ότι είναι η πρώτη μετά από το sell-off στα ομόλογα και παράλληλα στην φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί για την πορεία ανάπτυξης και πληθωρισμού.

Όπως, επισημαίνουν οι FT, εάν στην ανακοίνωση της Fed υπάρξουν οι όροι ”ελαφρώς ανοδική κίνηση πληθωρισμού” και ”ήπια ανάπτυξη” για την οικονομία, ίσως, η αγορά ομολόγων να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ακόμη sell-off.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v