Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμόγελα στη Wall παρά την άνοδο του πετρελαίου

Σε θετικό έδαφος έκλεισε τελικώς η Wall παρά την ενίσχυση του πετρελαίου και τα αρνητικά macro, σε μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων και συχνών εναλλαγών προσήμων. Iσχυρά κέρδη για το Nasdaq. Απώλειες σημείωσαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε τελικώς η Wall Street παρά την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών και τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία σε μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων και συχνών εναλλαγών προσήμων. Απώλειες σημείωσαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η FED καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα συνεδρίασης του κεντρικού τραπεζικού ιδρύματος αναφορικά με τα επιτόκια. Όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει ότι διατηρεί σταθερά τα επιτόκια στο 5,25%.

Στα εταιρικά, ώθηση στο Nasdaq παρείχε η άνοδος της Oracle με την εταιρία να καταγράφει κέρδη που διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Κέρδη και για τη μετοχή της Nike καθώς τα αποτελέσματα δ΄ οικονομικού τριμήνου της αμερικανικής εταιρίας εξέπληξαν ευχάριστα επενδυτές και αναλυτές.

Ανοδικά κινήθηκε και η Merck ύστερα από τα θετικά νέα αναφορικά με τον έλεγχο από τον αμερικανικό ΕΟΦ (FDA) φαρμακευτικού σκευάσματος της εταιρίας για το AIDS.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν κατά 2,8% το Μάιο, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει κατά 1%. Με βάση την προηγούμενη μέτρηση είχαν ενισχυθεί κατά 0,8%.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές έκλεισαν στα 68,97 δολάρια ανά βαρέλι κερδίζοντας ποσοστό της τάξεως του 1,77%. Υψηλό ημέρας σημείωσαν στα 69,35 δολάρια ανά βαρέλι.

Το δικαίωμα της Εθνικής παρέμεινε αμετάβλητο στα 11,3 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,6%, στα 14,95 δολάρια. Πτώση 0,18% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 43,23 δολάρια.

Ο Dow Jones κινήθηκε στις 13.427 μονάδες με κέρδη 0,68%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,21%, στις 2.605 μονάδες. Κέρδη 0,9% για τον S&P 500, που έκλεισε στις 1.506 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,48%, στις 6.527 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,2%, στις 5.941 μονάδες. Απώλειες 0,75% για τον DAX 30, στις 7.801 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v