Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια κέρδη στη Wall μετά τη Fed

Σε ήπια ανοδική τροχιά βρίσκονται οι δείκτες αναφοράς της αμερικανικής αγοράς μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κεντρικής τράπεζας για διατήρηση των επιτοκίων στα επίπεδα του 5,25% και αναφορά σε μετριασμένη συγκράτηση του δομικού πληθωρισμού. Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε ήπια ανοδική τροχιά βρίσκονται οι δείκτες αναφοράς της αμερικανικής αγοράς μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κεντρικής τράπεζας για διατήρηση των επιτοκίων στα επίπεδα του 5,25% και αναφορά σε μετριασμένη συγκράτηση του δομικού πληθωρισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνοδεύει την απόφαση για διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, ο δομικός πληθωρισμός εμφανίζεται περιορισμένος, αλλά ο δείκτης τιμών καταναλωτή παραμένει η κυρίαρχη ανησυχία της τράπεζας. Όπως αναφέρει συγκκεριμένα ”πρέπει να αποδειχθεί με πειστικό τρόπο ο διατηρήσιμος περιορισμός των πληθωριστικών πιέσεων”.

Η κεντρική τράπεζα διατήρησε την ευελιξία κινήσεων, υπογραμμίζοντας ότι οι μελλοντικές αναπροσαρμογές πολιτικής θα εξαρτηθούν από τα μακροοικονομικά στοιχεία και την εικόνα της αμερικανικής οικονομίας.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι επενδυτές θεωρούν την ανακοίνωση ”ηπια” καθώς δεν υφίσταται η παρατήρηση για ”ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων”, όπως στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, η ανακοίνωση ότι ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 2,4% σε ετήσια βάση στο α’ τρίμηνο έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 2,2% προβληματίζει τους επενδυτές, καθώς απομακρύνει το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων εντός του έτους από την κεντρική τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 0,7% στο α’ τρίμηνο κατά την τελική του καταμέτρηση, έναντι προηγούμενης μέτρησης στο 0,6%. Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Στην αγορά, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Intel μετά την αναβάθμιση σε overweight από equalweight από την Lehman Brothers.

Σημαντικές πιέσεις για τον τίτλο της Novellus Systems μετά από προειδοποίηση κερδοφορίας επηρεάζοντας το σύνολο του κλάδου εξοπλισμού υπολογιστών.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.465 μονάδες με άνοδο 0,27%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,45%, στις 2.616 μονάδες. Κέρδη 0,27% για τον S&P 500, στις 1.510 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,67%, στις 6.571,3 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 1,09%, στις 6.006,31 μονάδες. Κέρδη 1,54% για τον DAX 30 στις 7.921,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v