Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deals και macro ωθούν τη Wall

Υψηλότερα κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι νέες ειδήσεις από το μέτωπο των επιχειρηματικών deals και η απροσδόκητη ενίσχυση του δείκτη βιομηχανίας ISM για τον μήνα Ιούνιο αναζωπύρωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Με απώλειες έκλεισαν Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Υψηλότερα κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι νέες ειδήσεις από το μέτωπο των επιχειρηματικών deals και η απροσδόκητη ενίσχυση του δείκτη βιομηχανίας ISM για τον μήνα Ιούνιο αναζωπύρωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον των επενδυτών προσελκύει η μετοχή της καναδικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών BCE μετά την πρόταση εξαγοράς ύψους 48,5 δισ. δολαρίων ή 40,13 δολαρίων ανά μετοχή που δέχθηκε από ομάδα private equities με επικεφαλής το Ontario Teachers Pension Plan.

Στο προσκήνιο βρίσκεται επίσης, ο τίτλος της εισηγμένης στον Nasdaq βρετανικής εταιρίας καλωδιακής τηλεόρασης Virgin Media, η οποία επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε πρόταση εξαγοράς ύψους 11,7 δισ. δολαρίων από το Carlyle Group.

Κινητικότητα εμφανίζει επίσης η μετοχή της εταιρίας κατ’ οίκον νοσηλείας Manor Care, μετά την ανακοίνωσή της ότι δέχθηκε την πρόταση εξαγοράς του private equity Carlyle Group, ύψους 6,3 δισ. δολαρίων.

Το θετικό αυτό κλίμα που δημιούργησαν οι εξαγορές και συγχωνεύσεις ενίσχυσαν περαιτέρω τα θετικά στοιχεία για τον δείκτη βιομηχανίας ISM τον μήνα Ιούνιο στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δείκτης ανήλθε τον Ιούνιο στο 56%, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2006, ξεπερνώντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν ότι θα σημειώσει οριακή άνοδο στο 55,1% από 55% που ήταν τον Μάιο.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 13.501,37 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,69%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,87%, στις 2.625,81 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,75% και διαμορφώνεται στις 1.514,65 μονάδες.



Με απώλειες έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 6.590,60 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,26%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε κατά 0,61% και έκλεισε στις 7.958,24 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,46%, στις 6.026,95 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v