Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall με deals και ομόλογα στο επίκεντρο

Διευρύνει τα κέρδη της μετά το χθεσινό ράλι η αμερικανική αγορά, με το τρίτο τρίμηνο να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τη Wall Street και τους επενδυτές να προβαίνουν σε τοποθετήσεις μετά το ”σήμα” της υποχώρησης των ομολογιακών αποδόσεων κάτω από το ορόσημο του 5%. Η αμερικανική αγορά κλείνει σήμερα τρεις ώρες νωρίτερα, ενώ αύριο δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές λόγω αργίας. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Διευρύνει τα κέρδη της μετά το χθεσινό ράλι η αμερικανική αγορά, με το τρίτο τρίμηνο να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τη Wall Street και τους επενδυτές να προβαίνουν σε τοποθετήσεις μετά το ”σήμα” της υποχώρησης των ομολογιακών αποδόσεων κάτω από το ορόσημο του 5%.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αγορά πραγματοποίησε μια εκρηκτική είσοδο στο γ’ τρίμηνο, λαμβάνοντας ”σήμα” από την υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων κάτω από τα επίπεδα του 5% για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου, σε ένα άτυπο τέλος των πρόσφατων χρηματιστηριακών τριγμών.

Στο θετικό κλίμα, που οδήγησε την αγορά σε ισχυρό ράλι, βοήθησε και η κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών αλλά και τα ισχυρά στοιχεία μεταποίησης, με τους επενδυτές να αψηφούν προς το παρόν την αναρρίχηση της πετρελαϊκής τιμής πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι.

Στη σημερινή συνεδρίαση η αγορά παραμένει σε ανοδική τροχιά, αν και δεν αναμένεται να κινηθεί ουσιαστικά προς κάποια κατεύθυνση, εν όψει της αυριανής αργίας.

Επισημαίνεται ότι η αμερικανική αγορά κλείνει σήμερα τρεις ώρες νωρίτερα, στις 20:00 ώρα Ελλάδος, ενώ αύριο δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές λόγω της αργίας για την ημέρα της ανεξαρτησίας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών General Motors και Ford, καθώς ανακοινώνονται τα στοιχεία πωλήσεων Ιουνίου.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.544 μονάδες με κέρδη 0,07%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,16%, στις 2.636 μονάδες. Κέρδη 0,15% για τον S&P στις 1.521 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,70%, στις 6.636 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,77% στις 6.073 μονάδες. Άνοδος 1,07% για τον DAX 30 που κινείται στις 8.043 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v