Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος 0,31% για τον Dow Jones εν όψει αργίας

Σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, μετά το ράλι της Δευτέρας, κινήθηκε η αμερικανική αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα, ενώ αύριο η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω της αργίας για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Οι επενδυτές επικεντρώνονται στην κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών αλλά και στην πτώση των αποδόσεων των ομολόγων. Σε ιστορικά υψηλά η Apple. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές, επέστρεψε πάνω από τις 8.000 μονάδες ο DAX 30.

Σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η αμερικανική αγορά στη σημερινή συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα ενώ αύριο η Wall θα παραμείνει κλειστή λόγω της αργίας για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.577,30 μονάδες με κέρδη 0,31%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,48%, στις 2.644,95 μονάδες. Κέρδη 0,36% για τον S&P στις 1.524,87 μονάδες.

Η Wall Street πραγματοποίησε μια εκρηκτική είσοδο στο γ’ τρίμηνο, λαμβάνοντας ”σήμα” από την υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων κάτω από τα επίπεδα του 5% για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου, σε ένα άτυπο τέλος των πρόσφατων χρηματιστηριακών τριγμών.

”Με την έναρξη του γ’ τριμήνου, οι επενδυτές έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις με μεγαλύτερο ρίσκο, και θα έχουν τρεις μήνες μπροστά τους για να διαπιστώσουν εάν θα αποδώσουν”, εξηγεί ο Marc Pado της Cantor Fitzgerald.

Στο θετικό κλίμα, που οδήγησε την αγορά σε ισχυρό ράλι, βοήθησε και η κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών, αλλά και τα ισχυρά στοιχεία μεταποίησης, με τους επενδυτές να αψηφούν προς το παρόν την αναρρίχηση της πετρελαϊκής τιμής πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, η Kraft Foods ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά κλάδων της Groupe Danone έναντι 7,2 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η Teck Cominco ανακοίνωσε την εξαγορά της καναδέζικης Aur Resources έναντι 3,9 δισ. δολαρίων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών General Motors και Ford, οι οποίες υποχώρησαν καθώς δεν ικανοποίησαν τα στοιχεία πωλήσεων Ιουνίου.

Σε ιστορικά υψηλά βρέθηκε η μετοχή της Apple, κερδίζοντας 4,87% με ιδιαίτερα υψηλό όγκο συναλλαγών.

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 0,77% στα 11,72 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 0,78% στα 15,53 δολάρια. Άνοδος 1,37% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 46 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,75%, στις 6.639,8 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,71% στις 6.069,84 μονάδες. Άνοδος 1,16% για τον DAX 30, στις 8.050,68 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v