Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηνεμία στη Wall με πετρέλαιο, M&A στο επίκεντρο

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές, που επιστρέφουν από την αργία της 4ης Ιουλίου, να επικεντρώνονται στην περαιτέρω αναρρίχηση του πετρελαίου προς τα 71,7 δολάρια το βαρέλι, στα ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας αλλά και στα σενάρια εξαγορών μετά την απόκτηση του ομίλου Hilton από την Blackstone. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές, που επιστρέφουν από την αργία της 4ης Ιουλίου, να επικεντρώνονται στην περαιτέρω αναρρίχηση του πετρελαίου προς τα 71,7 δολάρια το βαρέλι, στα ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας αλλά και στα σενάρια εξαγορών μετά την απόκτηση του ομίλου Hilton από την Blackstone.

Ειδικότερα, οι επενδυτές προσπαθούν να αφουγκραστούν τις επιπτώσεις στην οικονομία και στα επιτόκια από την ισχυρή αγορά εργασίας, μετά την έκθεση της ADP που δείχνει ότι οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 150.000 τον Ιούνιο, στον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών, έναντι προβλέψεων για 130.000 θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, η αύξηση επιτοκίων στην Αγγλία κατά 25 μονάδες βάσης αλλά και η κίνηση του πετρελαίου προς τα 71,7 δολάρια προβληματίζουν τους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ το κλίμα στη Wall εμφανίζεται θετικό τόσο λόγω της καλής πορείας των διεθνών αγορών, με τον δείκτη MSCI World να διαμορφώνεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την Πέμπτη, αλλά και της κινητικότητας στο μέτωπο των εξαγορών, μετά και την απόκτηση του ομίλου Hilton από την Blackstone σε ένα deal ύψους 26 δισ. δολαρίων.

Το deal οδηγεί υψηλότερα τις τιμές των μετοχών των ξενοδοχειακών ομίλων, όπως της InterContinental.

Παράλληλα, ο αμερικανικός όμιλος χημικών Huntsman ανακοίνωσε ότι έλαβε προσφορά 6,1 δισ. δολαρίων από τον όμιλο private equity Apollo Management, υψηλότερη από την προσφορά του ολλανδικού ομίλου Basell.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola τόνισε σε συνέντευξη ότι θα ενδιαφερόταν να εξαγοράσει τη μονάδα Snapple, την οποία έχει θέσει προς πώληση η Cadbury Schweppes.



Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.567 μονάδες με απώλειες 0,07%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,12%, στις 2.648 μονάδες. Κέρδη 0,09% για τον S&P στις 1.526 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14%, στις 6.663 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,40% στις 6.073 μονάδες. Πτώση 0,70% για τον DAX 30 που κινείται στις 8.018 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v