Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Ήπια κέρδη με αποτελέσματα στο επίκεντρο

Θετικό κλίμα επικρατεί στην αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας εν όψει των επικείμενων ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου οικονομικού τριμήνου αλλά και των νέων επιχειρηματικών deals. Οι επενδυτές ωστόσο εμφανίζονται λίγο επιφυλακτικοί λόγω των ομολογιακών αποδόσεων και της πετρελαϊκής τιμής. Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Θετικό κλίμα επικρατεί στην αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας εν όψει των επικείμενων ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου οικονομικού τριμήνου αλλά και των νέων επιχειρηματικών deals.

Οι επενδυτές ωστόσο εμφανίζονται λίγο επιφυλακτικοί λόγω των ομολογιακών αποδόσεων και της πετρελαϊκής τιμής.

Στο προσκήνιο βρίσκεται η μετοχή της Alcoa, η οποία ανοίγει τον κύκλο των ανακοινώσεων σήμερα αμέσως μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανία αλουμινίου αναμένεται να εμφανίσει αποτελέσματα υψηλότερα των προσδοκιών, λόγω της αύξησης της ζήτησης από τον χώρο της αεροπορικής βιομηχανίας, που εκτιμάται ότι θα αντισταθμίσει την ύφεση της ζήτησης από την αγορά των ακινήτων.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν επίσης οι νέες εξαγγελθείσες εξαγορές και συγχωνεύσεις. Ειδικότερα, κέρδη καταγράφει η μετοχή της Google, η οποία συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρία Postini, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ασφάλειας των επικοινωνιών, έναντι 625 εκατ. δολαρίων.

Κινητικότητα παρατηρείται και στον τίτλο της Alnylam Pharmaceuticals, η οποία συμφώνησε να πουλήσει την τεχνολογία RNA που έχει αναπτύξει στη φαρμακοβιομηχανία Roche.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η μετοχή της Carlyle, η οποία συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρία Sequa, έναντι τιμήματος 2,7 δισ. δολαρίων ή 175 δολαρίων ανά μετοχή.

Ανοδικά κινείται και ο τίτλος της Home Depot, καθώς η Goldman Sachs προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασής της σε ”buy” από ”neutral”.

Ο Dow Jones αυτήν την ώρα κινείται στις 13.638,43 μονάδες, με κέρδη 0,20%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,12%, στις 2.669,75 μονάδες, ενώ ο S&P 500 με οριακή άνοδο 0,07% διαμορφώνεται στις 1.531,46 μονάδες.

Κέρδη καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται στις 6.712,40 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,33%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 καταγράφει κέρδη 0,52%, στις 8.090,06 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 6.118,19 μονάδες, εμφανίζοντας άνοδο 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v