Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεχώρισε ο Nasdaq με ”ράλι” για την Apple

Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην αναρρίχηση πετρελαίου και ομολογιακών αποδόσεων, στα ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας αλλά και στα νέα σενάρια εξαγορών. Υπεραπόδοση για τον Nasdaq, καθώς συνεχίζεται το momentum στη μετοχή της Apple λόγω i-Phone. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην αναρρίχηση πετρελαίου και ομολογιακών αποδόσεων, στα ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας αλλά και στα νέα σενάρια εξαγορών, μετά την απόκτηση του ομίλου Hilton από την Blackstone.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.565,84 μονάδες με απώλειες 0,08%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,44%, στις 2.656,65 μονάδες. Κέρδη 0,03% για τον S&P στις 1.525,40 μονάδες.

Οι Dow Jones και S&P 500 κινήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης με αρνητικά πρόσημα, χωρίς ωστόσο ουσιαστικές μεταβολές, με την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων στο 5,14% να προβληματίζει τους επενδυτές.

”Βλέπουμε ένα ξεπούλημα στα ομόλογα και αυτό αντανακλάται στην χρηματιστηριακή αγορά” σχολίαζε ο Kevin Kruszenski, επικεφαλής της KeyBanc Capital.

Οι πωλήσεις στα κρατικά ομόλογα ξεκίνησαν μετά την έκθεση της ADP που δείχνει ότι οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 150.000 τον Ιούνιο, στον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών, έναντι προβλέψεων για 130.000 θέσεις εργασίας.

Η απόδοση του treasury διαμορφώνεται στο 5,13%. Παράλληλα, η κίνηση του πετρελαίου προς τα 71,7 δολάρια επιβάρυνε το κλίμα στην αγορά.

Ωστόσο, ο Nasdaq έδειξε εξαρχής τις διαθέσεις του για κίνηση υψηλότερα, επωφελούμενος από το momentum στη μετοχή της Apple μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του i-Phone. H μετοχή έκλεισε με κέρδη 4,39% στα 132,75 δολάρια ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψε και ο τίτλος της Google.

Εν τω μεταξύ έντονη κινητικότητα παρατηρήθηκε στους ξενοδοχειακούς τίτλους της αγοράς, μετά και την απόκτηση εχθές του ομίλου Hilton από την Blackstone σε ένα deal ύψους 26 δισ. δολαρίων. Σημαντικά κέρδη για τις Marriott International και Starward Hotels μετά την αναφορά τους στην Wall Street Journal ως στόχους εξαγοράς.

Η κινητικότητα στις εξαγορές παρατηρήθηκε και σε άλλους κλάδους της αγοράς. Ο αμερικανικός όμιλος χημικών Huntsman ανακοίνωσε ότι έλαβε προσφορά 6,1 δισ. δολαρίων από τον όμιλο private equity Apollo Management, υψηλότερη από την προσφορά του ολλανδικού ομίλου Basell.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola τόνισε σε συνέντευξη ότι θα ενδιαφερόταν να εξαγοράσει τη μονάδα Snapple, την οποία έχει θέσει προς πώληση η Cadbury Schweppes.

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 2,82% στα 12,04 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ εκτινάχθηκε 4,51% υψηλότερα στα 16,23 δολάρια. Άνοδος 2,09% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 46,96 δολάρια.



Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,57%, στις 6.635,2 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,63% στις 6.059,53 μονάδες. Πτώση 1,09% για τον DAX 30 στις 7.987,13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v