Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall, με νευρικότητα για πετρέλαιο

Ήπιες ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί λόγω της νέας ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων, της αναρρίχησης της πετρελαϊκής τιμής πάνω από τα 72 δολάρια το βαρέλι και της υψηλότερης των εκτιμήσεων αύξησης των νέων θέσεων εργασίας τον Ιούνιο. Σημαντικά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ήπιες ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί λόγω της νέας ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων, της αναρρίχησης της πετρελαϊκής τιμής πάνω από τα 72 δολάρια το βαρέλι και της υψηλότερης των εκτιμήσεων αύξησης των νέων θέσεων εργασίας τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, τη σημερινή επιφυλακτικότητα των επενδυτών τροφοδοτεί η απρόσμενη σημαντική αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 132.0000 έναντι προβλέψεων για 125.000 θέσεις.

Εξέλιξη που ενισχύει τις εκτιμήσεις για βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, περιορίζοντας όμως το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Federal Reserve σε μείωση των επιτοκίων της, ενώ ταυτόχρονα ασκεί πιέσεις στις τιμές των αμερικανικών ομολόγων, γεγονός που καθιστά τις αποδόσεις τους ελκυστικότερες από αυτές των μετοχικών αξιών.

Εν τω μεταξύ, το αγοραστικό ενδιαφέρον περιορίζει και η αναρρίχηση της πετρελαϊκής τιμής σε υψηλό 10 μηνών και συγκεκριμένα πάνω από τα 72 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών για διατάραξη της προμήθειας.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, κέρδη καταγράφει η μετοχή της Alcoa, μετά την είδηση ότι η Rio Tinto εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση εξαγοράς για την Alcan, για την οποία έχει ήδη καταθέσει πρόταση εξαγοράς η Alcoa.

Ανοδικά κινούνται επίσης οι τίτλοι των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με αφορμή την πρόταση εξαγοράς ύψους 26 δισ. δολαρίων που κατέθεσε η Blackstone για την Hilton Hotels.

Κινητικότητα παρατηρείται και στη μετοχή της Advanced Medical Optics, η οποία κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Bausch & Lomb, έναντι 4,3 δισ. δολαρίων ή 75 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά.

Ενισχυμένοι εμφανίζονται επίσης οι τίτλοι των Shell και BP, μετά την αναβάθμιση της σύστασής τους σε ”buy” αλλά και την αύξηση των τιμών – στόχων των δύο εταιριών από την Deutsche Bank.

Αντίθετα, απώλειες καταγράφει η μετοχή της Microsoft, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα επεκτείνει το χρόνο εγγύησης για την κονσόλα παιχνιδιών Xbox, γεγονός που θα επιβαρύνει την εταιρία κατά 1,15 δισ. δολάρια.

Ο Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 13.590,87 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,18%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,12% και διαμορφώνεται στις 2.659,86 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,10%, στις 1.526,91 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι κυριότερες ευρωαγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.690,10 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,83%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,77%, κλείνοντας κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 8.048,32 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,71% και διαμορφώθηκε στις 6,102,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v