Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cr. Suisse: Η ”επιστροφή” των μετάλλων

Σε αναβάθμιση των τιμών των μετάλλων αλλά και τιμών-στόχων για αρκετές μετοχές του κλάδου προχωρά η Credit Suisse σε report της με ημερομηνία 6/7. Ο οίκος προσφέρει 20% ”overweight position” στα μέταλλα, με την αύξηση για τις τιμές να κυμαίνεται από 20% έως και 50%.

Cr. Suisse: Η ”επιστροφή” των μετάλλων
Σε αναβάθμιση των τιμών των μετάλλων αλλά και τιμών-στόχων για αρκετές μετοχές του κλάδου προχωρά η Credit Suisse σε report της με ημερομηνία 6/7.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, όλα συνηγορούν στην ανοδική τροχιά των τιμών, καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να επωφελείται από τα εξής: (i) ισχυρή ανάπτυξη (στο 5,2% για την περίοδο 2007 - 2008), (ii) χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού και (iii) ήπια νομισματική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες. Παράλληλα, ο παγκόσμιος κλάδος τεχνολογίας πληροφορικής συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του και αυτό είναι ένας ακόμη παράγοντας που συνηγορεί υπέρ των μετάλλων.

Η Credit Suisse αυξάνει τις προβλέψεις για τις τιμές μετάλλων από 20% για τα πολύτιμα έως και 50% για τα βασικά (με κυρίαρχο τον χαλκό) και υψηλότερα από 50% για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, για την Anglo American η τιμή-στόχος τοποθετείται στις 33 στερλίνες (από 30), για την BHP Billiton παραμένει σταθερή στις 17 στερλίνες, για τη Rio Tinto στις 45 στερλίνες (από 40), για την Xstrata στις 35 στερλίνες (από 30) και για την Kazakhmys στις 16 στερλίνες (από 13).



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v