Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στη Wall με ομόλογα στο επίκεντρο

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η νέα άνοδος που σημείωσαν οι ομολογιακές αποδόσεις και η σημαντική αύξηση των νέων θέσεων εργασίας τον Ιούνιο στις ΗΠΑ αναζωπύρωσαν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών. Κέρδη καταγράφουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η νέα άνοδος που σημείωσαν οι ομολογιακές αποδόσεις και η σημαντική αύξηση των νέων θέσεων εργασίας τον Ιούνιο στις ΗΠΑ αναζωπύρωσαν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο η αμερικανική οικονομία παρήγαγε 132.000 νέες θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 125.000 θέσεις. Τον προηγούμενο μήνα οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 157.000.

Εν τω μεταξύ, το ίδιο διάστημα η ανεργία στις ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητη στο 4,5%.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας προκάλεσαν νευρικότητα στους επενδυτές καθώς περιορίζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Federal Reserve σε μείωση των επιτοκίων της.

Το κλίμα επιβαρύνει περαιτέρω η νέα άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων, καθώς περιορίζεται η ελκυστικότητα των μετοχικών αξιών.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, στο προσκήνιο η Advanced Medical Optics, η οποία κατέθεσε πρόταση εξαγοράς για την Bausch & Lomb ύψους 4,3 δισ. δολαρίων ή 75 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του ξενοδοχειακού κλάδου, μετά την πρόταση εξαγοράς ύψους 26 δισ. δολαρίων που κατέθεσε η Blackstone για την Hilton Hotels.

Αντίθετα, απώλειες εμφανίζει η μετοχή της Microsoft, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα επιβαρυνθεί κατά 1,15 δισ. δολάρια λόγω προβλημάτων που εμφάνισε η κονσόλα παιχνιδιών Xbox.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.549,58 μονάδες, με απώλειες 0,12%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,10% και διαμορφώνεται στις 2.653,91 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.523,25 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,14%.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται στις 6.663,60 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,43%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,32%, στις 8.012,95 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 6.090,54 μονάδες, με κέρδη 0,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v