Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall εν όψει εταιρικών αποτελεσμάτων

Παρά την επιφυλακτικότητα λόγω της ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων και την αναρρίχηση της πετρελαϊκής τιμής στα 72,75 δολάρια, με κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις εν όψει της έναρξης των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου την ερχόμενη εβδομάδα. Σημαντικά κέρδη σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Παρά την επιφυλακτικότητα λόγω της ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων και την αναρρίχηση της πετρελαϊκής τιμής στα 72,75 δολάρια, με κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις εν όψει της έναρξης των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε υποτονικά, καθώς η απρόσμενη σημαντική αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, περιόρισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Federal Reserve σε μείωση των επιτοκίων της, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε τις πιέσεις στις τιμές των αμερικανικών ομολόγων, καθιστώντας έτσι τις αποδόσεις τους ελκυστικότερες από αυτές των μετοχικών αξιών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η αμερικανική οικονομία παρήγαγε 132.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι προβλέψεων για 125.000 θέσεις.

Την επιφυλακτικότητα των επενδυτών ενέτεινε περαιτέρω και η αναρρίχηση του ”μαύρου χρυσού” στα 72,75 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη διατάραξη της προμήθειας πετρελαίου.

Ωστόσο, η έναρξη την επόμενη εβδομάδα της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου οικονομικού τριμήνου οδήγησε αρκετούς επενδυτές να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 13.611,68 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,34% για την ημέρα και 1,5% σε εβδομαδιαία βάση. Ημερήσια κέρδη 0,37% και άνοδο 2,4% για την εβδομάδα σημείωσε ο Nasdaq, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.666,51 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 1.530,44 μονάδες καταγράφοντας ημερήσια κέρδη 0,33%, με την εβδομαδιαία μεταβολή του δείκτη να διαμορφώνεται στο 1,8%.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντική άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Alcoa, μετά την είδηση ότι η Rio Tinto εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση εξαγοράς για την Alcan, την οποία διεκδικεί και η Alcoa.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι τίτλοι των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με αφορμή την πρόταση εξαγοράς ύψους 26 δισ. δολαρίων που κατέθεσε η Blackstone για την Hilton Hotels.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι τίτλοι των πετρελαϊκών επιχειρήσεων, ακολουθώντας την ανοδική πορεία της τιμής του ”μαύρου χρυσού”.

Ενισχυμένος έκλεισε ο τίτλος της Bausch & Lomb, μετά την κίνηση της Advanced Medical Optics να καταθέσει πρόταση εξαγοράς της πρώτης, ύψους 4,3 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

Κέρδη κατέγραψαν επίσης οι μετοχές των Shell και BP, μετά την αναβάθμιση της σύστασής τους σε ”buy” αλλά και την αύξηση των τιμών – στόχων για τους εν λόγω τίτλους από την Deutsche Bank.

Στον αντίποδα, υποχώρηση κατέγραψε η μετοχή της Microsoft, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα επεκτείνει το χρόνο εγγύησης για την κονσόλα παιχνιδιών Xbox, κίνηση η οποία θα επιβαρύνει την εταιρία με 1,15 δισ. δολάρια.

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 1,08% στα 12,21 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 3,95%, στα 15,58 δολάρια. Απώλειες 0,13% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 46,65 δολάρια.

Σημαντικά κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.690,10 μονάδες, με κέρδη 0,83%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,77%, στις 8.048,32 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε 0,71% υψηλότερα, στις 6,102,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v