Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στο ρεκόρ ο Dow εν όψει εταιρικών κερδών

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, που ξεκινά σήμερα με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της Alcoa. Ενισχυμένες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση και οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, που ξεκινά σήμερα με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της Alcoa.

Ειδικότερα, η αισιοδοξία των επενδυτών ότι η κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους θα ξεπεράσει εύκολα τις χαμηλότερες προσδοκίες των αναλυτών, τροφοδότησε τη σημερινή ανοδική κίνηση, αντισταθμίζοντας ακόμη και την επιφυλακτικότητα που δημιούργησαν οι προειδοποιήσεις κερδοφορίας κάποιων εταιριών του κλάδου της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής επενδύσεων της Hiondsdale Associates, Paul Nolte, ”οι επενδυτές δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις εκτιμήσεις των εταιριών για το μέλλον και όχι στην απόδοση του προηγούμενου διαστήματος”.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η μετοχή της Alcoa, η οποία αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου οικονομικού τριμήνου.

Σημειώνεται ότι η εταιρία αναμένεται να εμφανίσει κέρδη, καθώς η ζήτηση από τον κλάδο της αεροπορικής βιομηχανίας εκτιμάται ότι θα αντισταθμίσει την ύφεση της ζήτησης από την αγορά κατοικιών.

Με κέρδη έκλεισε η μετοχή της Boeing, η οποία ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελίες, συνολικού ύψους 6 δισ. δολαρίων, για το νέο αεριωθούμενο εμπορικό αεροσκάφος της, Boeing 787 Dreamliner.

Ενισχυμένη έκλεισε επίσης η Home Depot, μετά την αναβάθμιση της σύσταση για τον τίτλο της εταιρίας σε ”buy” από ”neutral” στην οποία προέβη η Goldman Sachs.

Ανοδικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και η μετοχή της Johnson & Johnson, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα προβεί στην επαναγορά ιδίων μετοχών, αξίας έως και 10 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος, συνέβαλε και η υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής, η οποία αφού κινήθηκε μέχρι τα 73 δολάρια το βαρέλι κατά την διάρκεια του ηλεκτρονικού συστήματος του Nymex, στη συνέχεια με το άνοιγμα του floor την πρωτοβουλία των κινήσεων ανέλαβαν οι πωλητές στέλνοντας το συμβόλαιο σειράς Αυγούστου να κλείσει στα 72,16 δολάρια, με ημερήσιες απώλειες 0,9%.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση κοντά στο ιστορικό υψηλό του και συγκεκριμένα στις 13.649,97 μονάδες, με κέρδη 0,28%, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,13%, στις 2.670,02 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 1.531,85 μονάδες, με άνοδο 0,09%.

Το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε κατά 0,49%, στα 12,15 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 1,60%, στα 15,83 δολάρια. Απώλειες 1,16% κατέγραψε το δικαίωμα της 3Ε, στα 46,11 δολάρια.

Με κέρδη έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,34% και διαμορφώθηκε στις 6.712,70 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,36% και έκλεισε στις 8.077,39 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.104,66 μονάδες, με οριακή άνοδο 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v