Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φαβορί για το ΔΝΤ ο Dominique Strauss-Kahn

Ο Dominique Strauss-Kahn αναδεικνύεται σε ”δυνατό” υποψήφιο για την θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, μετά την δήλωση του Γάλλου προέδρου, ότι υποστηρίζει θερμά την υποψηφιότητα του πολιτικού του αντιπάλου, Σοσιαλιστή πρώην υπουργού Οικονομικών.

Φαβορί για το ΔΝΤ ο Dominique Strauss-Kahn
Ο Dominique Strauss-Kahn αναδεικνύεται σε ”δυνατό” υποψήφιο για την θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά την δήλωση του Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy, ότι υποστηρίζει θερμά την υποψηφιότητα του Σοσιαλιστή πρώην υπουργού Οικονομικών και πολιτικού του αντιπάλου.

Ο κ. Sarkozy δήλωσε ότι έχει ήδη ζητήσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας στο πρόσωπο του κ. Strauss-Kahn. Το ζήτημα τις διαδοχής στην προεδρία του ΔΝΤ, μετά την αιφνίδια ανακοίνωση του νυν επικεφαλής Rodrigo de Rato ότι θα αποχωρήσει στις αρχές Οκτωβρίου, θα συζητηθεί άτυπα και στο σημερινό Eurogroup το μεσημέρι στις Βρυξέλλες.

Από μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο που συστήθηκαν το ΔΝΤ και το ”αδελφό” ίδρυμα της Παγκόσμιας Τράπεζας, την θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ καταλαμβάνει Ευρωπαίος και της Παγκόσμιας Τράπεζας Αμερικανός αξιωματούχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v