Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall εν αναμονή απoτελεσμάτων

Ήπιες ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων β’ οικονομικού τριμήνου, που ξεκινούν σήμερα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, με την Alcoa. Δεν λείπει ωστόσο η επιφυλακτικότητα δεδομένων των προειδοποιήσεων κερδοφορίας από εταιρίες του τεχνολογικού και χρηματοοικονομικού κλάδου. Ανοδικά έκλεισαν οι κυριότερες ευρωαγορές.

Ήπιες ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων β’ οικονομικού τριμήνου, που ξεκινούν σήμερα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, με την Alcoa.

Ειδικότερα, το κλίμα είναι σε γενικές γραμμές θετικό, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, θα ξεπεράσει εύκολα τις χαμηλότερες προσδοκίες των αναλυτών.

Το θετικό αυτό κλίμα δεν φαίνεται να επηρεάζεται ούτε από τις προειδοποιήσεις κερδοφορίας εταιριών του κλάδου της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αφού όπως σημειώνει ο διευθυντής επενδύσεων της Hiondsdale Associates, Paul Nolte, ”οι επενδυτές δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις εκτιμήσεις των εταιριών για το μέλλον και όχι στην απόδοση του προηγούμενου διαστήματος”.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, στο προσκήνιο βρίσκεται η μετοχή της Alcoa, η οποία σημειωτέον είναι η πρώτη που θα ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου οικονομικού τριμήνου σήμερα μετά την λήξη της συνεδρίασης. Σημειώνεται ότι η εταιρία αναμένεται να εμφανίσει κέρδη, καθώς η ζήτηση από τον κλάδο της αεροπορικής βιομηχανίας εκτιμάται ότι θα αντισταθμίσει την ύφεση της ζήτησης από την αγορά κατοικιών.

Ενισχυμένη εμφανίζεται επίσης η μετοχή της Boeing, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι έλαβε παραγγελίες ύψους περίπου 6 δισ. δολαρίων για τον νέο αεριωθούμενο εμπορικό αεροσκάφος της, Boeing 787 Dreamliner.

Ανοδικά κινείται και η Home Depot, μετά την αναβάθμιση της σύσταση για τον τίτλο της εταιρίας σε ”buy” από ”neutral” στην οποία προέβη η Goldman Sachs.

Κέρδη καταγράφει επίσης, η μετοχή της Johnson & Johnson, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, ύψους 10 δισ. δολαρίων.



Ο Dow Jones διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στις 13.662.73 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,38%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,11%, στις 2.669,44 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.531,82 μονάδες, με οριακή άνοδο 0,09%.

Ενισχυμένες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωαγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,34% και διαμορφώθηκε στις 6.712,70 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,36%, στις 8.077,39 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 6.104,66 μονάδες, με οριακή άνοδο 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v