Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικά κέρδη λόγω iPhone στη Wall

Η ανακοίνωση της Apple για το iPhone αργά το απόγευμα οδήγησε σε εκτίναξη της μετοχής της κατά 8,3%, με την αισιοδοξία για τον τεχνολογικό κλάδο, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των πετρελαϊκών τιμών από τα χαμηλά ημέρας, να επιφέρουν την ισορροπία στη Wall Street. Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν τελικώς στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να καταγράφει κέρδη, μετά την ανακοίνωση της Apple για το νέο προϊόν iPhone. Πιέσεις στις πετρελαϊκές εταιρίες λόγω της υποχώρησης του εμπορεύματος.

Εντός της ημέρας, τα αρχικά κέρδη που στην αγορά εξανεμίστηκαν σύντομα καθώς η ”βουτιά” του πετρελαίου κάτω από τα 54 δολάρια/βαρέλι προκάλεσε ισχυρές πιέσεις στις μετοχές των εταιριών του κλάδου, συμπαρασύροντας τους βασικούς δείκτες της Wall.

Όμως η ανακοίνωση της Apple για το iPhone αργά το απόγευμα οδήγησε σε εκτίναξη της μετοχής της κατά 8,3%, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με την αισιοδοξία για τον τεχνολογικό κλάδο σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των πετρελαϊκών τιμών από τα χαμηλά ημέρας, να επιφέρουν την ισορροπία στην αγορά.

Η πτώση της πετρελαϊκής τιμής συνεχίστηκε και σήμερα, καθώς η διατήρηση της καλοκαιρίας στις ΗΠΑ και η επακόλουθη πτώση σε πετρέλαιο θέρμανσης πίεσε το εμπόρευμα κάτω και από τα 54 δολάρια. Τελικώς ανέκαμψε στα 55,64 δολάρια το βαρέλι, με την ημερήσια πτώση να μετριάζεται στο 0,8%.

Η συνεχιζόμενη διόρθωση στην πετρελαϊκή τιμή οδήγησε σε απώλειες για τους τίτλους εταιριών του κλάδου ExxonMobil και ConocoPhilips, ενώ ανοδικά κινήθηκαν μετοχές ενεργοβαρών εταιριών όπως οι αεροπορικές.

Σημαντικές πιέσεις στη μετοχή της Sprint Nextel μετά την ανακοίνωση πρόβλεψης για τα αποτελέσματα του 2006 που υπολείπονται των εκτιμήσεων της αγοράς.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.416 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,06%, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,23%, στις 2.443 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε στο κλείσιμο στις 1.412 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,05%.

Το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε στα 40,37 δολάρια, με απώλειες 1,9%. Κατά 1,31% υποχώρησε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 15,79 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής διαμορφώθηκε στα 9,68, σημειώνοντας πτώση 0,41%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.196,1 μονάδες με άνοδο 0,03%,στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 έκλεισε με κέρδη 0,10% στις 6.614,37 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,26%, στις 5.533,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v