Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική αντίδραση στην Wall Street

Η απασχόληση στηρίζει την Wall σε δυνατή ανάκαμψη, αν και η νευρικότητα παραμένει έντονη λόγω της βαριάς μεταβλητότητας που επικράτησε για άλλη μια συνεδρίαση στις διεθνείς αγορές.

Τα μεγέθη από την απασχόληση στηρίζουν την Wall Street σε δυνατή ανάκαμψη στο άνοιγμα, αν και η νευρικότητα παραμένει έντονη, καθώς το μοτίβο των συνεδριάσεων με ταχέως εναλλασσόμενες και έντονες διακυμάνσεις συνεχίστηκε και σήμερα στις διεθνείς αγορές.

Στο πρότυπο των δραματικών εναλλαγών προσήμων που επικρατεί στις συνεδριάσεις όλης αυτής της εβδομάδας, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με εύρωστη αντίδραση στις χθεσινές απώλειες, αλλά το μεσημέρι «γύρισαν» σε έντονες απώλειες, καθώς επέστρεψαν οι πωλητές κυρίως στις τράπεζες και κυρίως στις γαλλικές τράπεζες.

Αναλόγως κινήθηκαν και οι αγορές futures της Wall Street, η οποία όμως άνοιξε και συνεχίζει να κινείται αυτή την ώρα με εύρωστα κέρδη, αντλώντας στήριξη από τα ανέλπιστα ευνοϊκά μεγέθη που ανακοινώθηκαν στην αγορά εργασίας.

Ο δείκτης Dow Jones εκτινάσσεται 2,4% στις 10.982 μονάδες, ο S&P 3% στις 1.154 μονάδες, ο Nasdaq 3,23% στις 2.458 μονάδες.

Η μετοχή της Cisco Systems εκτινάσσεται 17% μετά την πρόβλεψη του τεχνολογικού κολοσσού για συγκρατημένη αύξηση των εσόδων στο τρέχον τρίμηνο.

Οι συναλλαγές επικεντρώνονται και πάλι στους τραπεζικούς τίτλους, όπου εμφανίζονται και οι «βαρύτεροι» όγκοι συναλλαγών το τελευταίο διάστημα. Οι τράπεζες Citigroup, Bank of America και J.P. Morgan Chase υφίστανται από την μεγαλύτερη μεταβλητότητα στις τελευταίες συνεδριάσεις και τους μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι γαλλικές τράπεζες Societe Generale και BNP Paribas εχασαν χάνουν έως 8% ενδοσυνεδριακά το μεσημέρι και ενισχύονται πάνω από 4% το απόγευμα. Οι ανησυχίες για την υγεία των γαλλικών αλλά και των ιταλικών τραπεζών κλιμακώθηκαν ραγδαία, καθώς οι οίκοι έχουν μεγάλα ανοίγματα στα κρατικά ομόλογα προβληματικών κρατών της ευρωζώνης.

Οι ενδείξεις για πρόσθετα προβλήματα χρηματοδότησης, με φήμες ότι ασιατικές χώρες «κόβουν» την χρηματοδότηση γαλλικών τραπεζών επέτειναν τις πιέσεις στις ευρωαγορές, νωρίτερα.

Αυτή την ώρα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθούν την εύρωστη ανάκαμψη της Wall Street και ο γερμανικός DAX 30, που ξεκίνησε την συνεδρίαση με κέρδη της τάξεως του 2,5%, και διολίσθησε το μεσημέρι 2% κινείται αυτή την ώρα με άνοδο 2,4% στις 5.140 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε απώλειες έως 3,37% ενώ κερδίζει 2,4% αυτή την ώρα, και ο ο FTSE 100 ενισχύεται 2,69% στις 5.143 μονάδες.

Η νευρικότητα είναι διάχυτη σε όλες τις αγορές και το ευρώ διολίσθησε σε χαμηλό πέντε μηνών έναντι του γεν στα 108,14 γεν, ενώ οι επενδυτές εξακολουθούν να στρέφονται στα κρατικά ομόλογα.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI υποχωρεί 0,6% έχοντας εμφανίσει πτώση στις 11 από τις τελευταίες 13 συνεδριάσεις και έχοντας διολισθήσει σε bear market, αφού έπεσε πάνω από 20% σε σχέση με το υψηλό 3 ετών του Μαΐου.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου στην Νέα Υόρκη υποχωρεί 1,3% στα 81,77 δολ. ανά βαρέλι.

Από το στατιστικό μέτωπο στις ΗΠΑ, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ μειώθηκε ανέλπιστα και διαμορφώθηκε κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 400.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των νέων ανέργων ανήλθε στους στις 395.000. Όμως το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ διευρύνθηκε αναπάντεχα τον Ιούνιο και διαμορφώθηκε στα 53,07 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v