Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόβουν την πίστωση σε γαλλικές τράπεζες στην Ασία

Τη διακοπή της γραμμής πίστωσης προς μεγάλες γαλλικές τράπεζες αποφάσισε μία μεγάλη ασιατική τράπεζα, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters. Παρέμβαση στήριξης του κεντρικού τραπεζίτη της Γαλλίας.

Κόβουν την πίστωση σε γαλλικές τράπεζες στην Ασία
Τη διακοπή της γραμμής πίστωσης προς μεγάλες γαλλικές τράπεζες αποφάσισε μία μεγάλη ασιατική τράπεζα, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από έξι διαφορετικούς ασιατικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Το πρακτορείο αναφέρει, μάλιστα, ότι πέντε ακόμη ασιατικοί χρηματοοικονομικοί οργανισμοί εξετάζουν το ενδεχόμενο.

Επισημαίνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα στην αγορά είχαν διαρρεύσει σενάρια αφενός για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, αφετέρου για έντονα προβλήματα ρευστότητας των γαλλικών τραπεζών και ειδικότερα της Societe Generale. Αυτά οδήγησαν σε βουτιά τις μετοχές των γαλλικών πιστωτικών ιδρυμάτων και ειδικότερα της SocGen, η οποία έκλεισε με απώλειες 13%.

Οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών, αν και ανέκαμψαν κατά την εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης, κινούνται πλέον έντονα πτωτικά.

Παρέμβαση επιχειρεί και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας κ. Christian Noyer, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει πως τα αποτελέσματα τριμήνου αποδεικνύουν τη σταθερότητα των γαλλικών τραπεζών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η τρέχουσα αναταραχή στις αγορές δεν θα επηρεάσει την ισχύ του χρηματοοικονομικού κλάδου της Γαλλίας.

Το πρακτορείο Reuters, ωστόσο, αναφέρει πως η απότομη αύξηση στα επίπεδα κινδύνου, σε συνδυασμό με τη δραματική πτώση στην αξία των μετοχών, οδήγησε ορισμένες ασιατικές τράπεζες στην επανεξέταση της έκθεσής τους σε γαλλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v