Κέρδη σε FTSE-CAC, εν αναμονή της Fed

Με κέρδη κατάφεραν να κλείσουν στην πλειοψηφία τους οι ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση τη Φρανκφούρτη, που αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση της Fed, επηρεασμένες από το θετικό κλίμα στη Wall Street και την υψηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων νέων κατοικιών στις ΗΠΑ.

Με κέρδη κατάφεραν να κλείσουν στην πλειοψηφία τους οι ευρωπαϊκές αγορές, επηρεασμένες από το θετικό κλίμα στη Wall Street, αν και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης δεν κατάφερε να ”περάσει” σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Θετικά εξέλαβαν οι επενδυτές την απροσδόκητα μεγάλη αύξηση των πωλήσεων νέων κατοικιών που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών Μαΐου στις ΗΠΑ, ανήλθαν στα 1,16 εκατ. σε ετήσια βάση, από τα 1,028 εκατ. και έναντι προβλέψεων για 1,040 εκατ.

Στον αντίποδα, απροσδόκητη πτώση κατά 0,3% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάιο στις ΗΠΑ έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 1%.

Παράλληλα, βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ευρώπη έδειξαν σήμερα δύο ανακοινώσεις. Ειδικότερα, ο δείκτης Ifo στη Γερμανία διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στο 88,8 από το 87,6 του προηγούμενου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 88.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε και ο αντίστοιχος δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία, διαμορφούμενος στο 91,6.

Άνοδο σχεδόν 18% σημείωσε η μετοχή της βρετανικής εταιρίας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών Dixons, καθώς ανακοίνωσε αισιόδοξες προβλέψεις για τα αποτελέσματα του έτους.

Υψηλότερα κινείται η μετοχή της Commerzbank στη Γερμανία, μετά και την πώληση του 1% εναπομείναντος ποσοστού της στην Credit Agricole.

Κερδισμένη ήταν η μετοχή της Interbrew, που καθησύχασε τους επενδυτές που ανησύχησαν μετά την προειδοποιητική ανακοίνωση της Heineken. Η εταιρία επιβεβαίωσε ότι αναμένει ”σημαντική” ανάπτυξη για το 2003.

Στον αντίποδα, βρέθηκε η μετοχή της L’Oreal, μετά την υποβάθμισή της από την Goldman Sachs. Σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν και στην Accor, που υποβαθμίστηκε από τις Deutsche Bank και Societe Generale.

Με άνοδο 0,17% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 4.067,90 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,17% έκλεισε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 3.108,70 μονάδες.

Πιέσεις ασκούνται αυτή την ώρα στο δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη, που υποχωρεί κατά 0,47%, στις 3.202,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v