Νευρικότητα εν μέσω Fed, εταιρικών ειδήσεων

Η υποβάθμιση της L’Oreal επιτείνει το νευρικό κλίμα στις ευρωαγορές, όσο μάλιστα πλησιάζει η ανακοίνωση για τα επιτόκια, με τα futures να κάνουν λόγο για θετικό άνοιγμα, εν αναμονή των στοιχείων για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών και τις πωλήσεις κατοικιών.

Η υποβάθμιση της L’Oreal και οι απώλειες της Nestle σε συνδυασμό με τη νευρικότητα που εντείνεται όσο πλησιάζει η ανακοίνωση των επιτοκίων, περιορίζει τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανοδικές ενδείξεις δίνουν τα futures από ΗΠΑ, όπου αναμένονται τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, και τις πωλήσεις κατοικιών.

Ειδικότερα, στις ΗΠΑ και πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο 1% το Μάιο, έναντι της πτώσης κατά 2,3% του προηγουμένου μήνα.

Λίγη ώρα ύστερα από την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών το Μάιο, που αναμένεται να σημειώσουν άνοδο στα 5,90 εκατ. από τα 5,84 εκατ. Όσον αφορά στις πωλήσεις νέων κατοικιών, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο στα 1,040 εκατ. από τα 1,028 εκατ. του προηγουμένου μήνα.

Παράλληλα, πτώση περί το 2,6% καταγράφουν οι μετοχές της L’Oreal, της μεγαλύτερης εταιρίας καλλυντικών στον κόσμο, καθώς η Goldman Sachs προχώρησε σε υποβάθμιση της εταιρίας σε underperform από in-line, εξαιτίας ανησυχιών για την ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Εξάλλου, κατά 2,3% υποχωρεί και η Nestle, ενώ αντίθετα η Dixons σημειώνει άνοδο κατά 14% και η KLM κερδίζει 3%. Κατά 0,9% ενισχύεται η Deutsche Telekom, καθώς η Moody’s αναβάθμισε το outlook της γερμανικής τηλεπικοινωνιακής σε positive από stable.

Περί το 0,5% υποχωρεί ο FTSE 100 στις 4059,6 μονάδες, ενώ και ο DAX σημειώνει απώλειες 0,32% στις 3206,90 μονάδες. Κέρδη κατά 0,18% σημειώνει ο CAC 40 στις 3109,01.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v