Επιφυλακτικά προς τα πάνω οι ευρωαγορές

Επιφυλακτικά ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές. Ωστόσο, διακρίνονται θετικές διαθέσεις ύστερα και από τις χθεσινές υψηλές απώλειες στην Wall Street, με την αναμονή της Fed να συμβάλλει τα μάλα στη διαμόρφωση του κλίματος.

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από τις χθεσινές υψηλές απώλειες στη Wall Street, όπου και θα παραμείνει το ενδιαφέρον των επενδυτών (στις ΗΠΑ) εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια.

Η αγορά έχει σχεδόν προεξοφλήσει ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια την Τετάρτη (η συνεδρίαση είναι διήμερη) ωστόσο, διχασμένες είναι οι απόψεις σχετικά με το εάν το ποσοστό μείωσης θα είναι 0,5% ή 0,25%.

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της Orange σχετικά με την αύξηση των κερδών της κατά 15%-17% στο διάστημα μέχρι το 2005.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Credit Suisse Group, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρίσκεται σε συνομιλίες να εξαγοράσει το 9,9% της γερμανικής κτηματομεσιτικής Gerling.

Άλλωστε, σε υποβάθμιση του κλάδου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού προχώρησε η CSFB (από overweight σε market weight), όπως προκύπτει από το ημερήσιο report της.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4090,8 μονάδες, ενώ και ο DΑΧ ενισχύεται περί το 0,03% στις 3193,53 μονάδες. Κέρδη 0,23% καταγράφει και το Παρίσι, στις 3126,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v