Ηπια κέρδη για ευρωαγορές από τα futures της Wall

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς η εικόνα από τα αμερικανικά futures είναι θετική, ενώ οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η FED, την επόμενη εβδομάδα, θα μειώσει τα επιτόκια. Πιέσεις ασκούν στο χρηματοοικονομικό κλάδο τα νέα των απολύσεων που ετοιμάζει η Fortis.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές αντλούν αισιοδοξία από την εικόνα των αμερικανικών futures, τα οποία προς το παρόν δείχνουν ανοδικό άνοιγμα, αλλά και από την προσδοκία ότι η FED σκοπεύει να μειώσει τα επιτόκια.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου που αυτή την ώρα κινείται στις 4.154 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,55%, το double witching (η ταυτόχρονη εκπνοή stock options και stock index futures) φαίνεται να παρέχει ρευστότητα στην αγορά, μετά τη χθεσινή διόρθωση. ”Οδηγός” της ανόδου η μετοχή της Unilever.

Ανοδικά και το γερμανικό χρηματιστήριο, παρά την ανακοίνωση της σημαντικής μείωσης των τιμών παραγωγού Μαΐου, κάτι που τονώνει τις ανησυχίες για την εμφάνιση αποπληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Κέρδη της τάξης του 0,27% εμφανίζει ο DAX, στις 3.255 μονάδες.

Κέρδη κατά 0,67% εμφανίζει και ο γαλλικός δείκτης CAC 40, στο επίπεδο των 3.186 μονάδων. Να σημειωθεί, ότι με σημερινή της ανακοίνωση, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας ζητά τη μείωση επιτοκίων, καθώς δεν κρύβει την ανησυχία της για την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της βρετανικής Dixons, οι οποία ανακοίνωσε ότι θα προβεί την ερχόμενη εβδομάδα σε αγορά ιδίων μετοχών στο 10% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Πιέσεις δέχονται και οι τίτλοι της GlaxoSmithKline Plc., της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ευρώπης, μετά την είδηση ότι οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ έκριναν ότι το φάρμακό της Paxil δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νεαρές ηλικίες.

Πιέσεις παρατηρούνται στη μετοχή της χρηματοοικονομικής Fortis καθώς η εταιρία ανακοίνωσε την περικοπή 750 θέσεων εργασίας από την ασφαλιστική της μονάδα στην Ολλανδία.

Εξάλλου, η Credit Suisse First Boston, στο πρωινό της report, εξατάζοντας το θέμα της ταυτόχρονης ενίσχυσης των μετοχών και των ομολόγων, παρατηρεί ότι, όσον αφορά στην ηπειρωτική Ευρώπη, ”και οι μετοχές και τα ομόλογα μπορεί να έχουν δίκιο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v