Τα αμερικανικά macro περιμένουν οι ευρωαγορές

Υποτονικές και σε οριακά αρνητικό έδαφος παραμένουν οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να περιμένουν το μπαράζ των μακροοικονομικών στοιχείων από ΗΠΑ, με τον δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή της Φιλαδέλφειας να ξεχωρίζει. Τη χθεσινή άνοδο του Nasdaq ακολουθεί ο τεχνολογικός κλάδος, ενώ θετικά είναι τα futures στη Wall.

Υποτονικές και σε ελαφρά αρνητικό έδαφος παραμένουν οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να περιμένουν τα macro στοιχεία από ΗΠΑ, με τον δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή της Φιλαδέλφειας να ξεχωρίζει.

Εξάλλου, τη χθεσινή άνοδο του Nasdaq ακολουθεί ο τεχνολογικός κλάδος, ενώ θετικά είναι τα futures στη Wall.

Αναλυτικότερα, στις 19:00 ώρα Ελλάδος θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας για τον Ιούνιο, με τους επενδυτές να περιμένουν να δουν αν ο δείκτης εμφανίσει τη θετικότατη εικόνα του δείκτη μεταποίησης στην περιοχή της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα.

Οι αναλυτές περιμένουν το δείκτη στις 5 μονάδες, από τις –4,8 του Μαΐου.

Νωρίτερα στις 15:30 θα ανακοινωθούν τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 14/6 και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών α’ τριμήνου. Οι αναλυτές περιμένουν υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας στις 425000, από τις 430000, και διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών στα 141 δισ. δολάρια, από τα 136,9 δισ. δολάρια.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδος θα ανακοινωθεί η μέτρηση για τον βασικό οικονομικό δείκτη Leading Indicators Μαίου, το λεγόμενο ”δείκτη των δεικτών”. Η εκτίμηση της αγοράς κάνει λόγο για αύξηση του δείκτη κατά 0,6%, από το +0,1% της τελευταίας μέτρησης.

Εξάλλου, η Fed θα ανακοινώνει τα καινούρια αμερικανικά επιτόκια την ερχόμενη εβδομάδα. Η αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές, φαίνεται ότι έχει ήδη προεξοφλήσει μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Ωστόσο, επισημαίνουν οι ίδιοι, μια μείωση των επιτοκίων κατά 50 μ.β δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη.

Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά μακροοικονομικά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις στη Μ. Βρετανία κατέγραψαν υποχώρηση της τάξεως του 0,1% το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση κατά 0,3%.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, ο τεχνολογικός κλάδος συγκεντρώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, με τις μετοχές της STMElectronics και της Νοkia να καταγράφουν αμφότερες κέρδη περί το 3%.

Ωστόσο, πιέσεις κατά 4% δέχονται οι τίτλοι της Swiss Re, καθώς η εταιρία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ”υποφέρει” από την απαξίωση στοιχείων του ενεργητικού της, τα χαμηλά επιτόκια και τις νομισματικές διακυμάνσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημερήσιο πρωινό report της για τις ευρωαγορές, η CSFB επιλέγει την DaimlerChrysler ως την ελκυστικότερη επενδυτική επιλογή από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο διεθνής οίκος αξιολογεί τη μετοχή της γερμανικής εταιρίας ως ”outperform”, ενώ θέτει την τιμή στόχο στα 40 ευρώ.

Στις 4.198 μονάδες κινείται ο FTSE, καταγράφοντας απώλειες 0,20%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στο -0,17% και τις 3.298 μονάδες.

Στις 3.210 μονάδες και το -0,12% ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v