Τάσεις συσσώρευσης στις ευρωαγορές

Νευρικές είναι οι τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από τα κέρδη των δύο προηγούμενων συνεδριάσων, με τις απώλειες της Vivendi, ύστερα από την υποβάθμισή της από την UBS AG, να ”βαραίνουν” ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Διορθωτικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τα κέρδη των δύο προηγουμένων συνεδριάσεων. Αρνητικά επιδρούν οι απώλειες της Vivendi, ύστερα από την υποβάθμισή της από την UBS AG.

Ειδικότερα, η Vivendi υποβαθμίστηκε σε reduce από neutral, κυρίως εξαιτίας της ανόδου κατά 53% των μετοχών της εταιρίας, όπως σχολιάζει η UBS.

Αντίθετα, ανοδικά κινείται η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, καθώς οι αναλυτές αναθεώρησαν προς τα πάνω την τιμή στόχο για την ιαπωνική θυγατρική της Nissan.

Εξάλλου, σύμφωνα με αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο ελβετικός οίκος UBS σχεδιάζει να περικόψει το 15% του εργατικού προσωπικού της στην μονάδα τραπεζικών επενδύσεων, προκειμένου να μειώσει το κόστος.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4183,0 μονάδες με απώλειες 0,18%, ενώ ο DAX κινείται στις 3293,6 μονάδες με κέρδη 0,21%. Ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 3203,04 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v