Νέα ενίσχυση των ευρωπαϊκών αγορών

Υψηλότερα έκλεισαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων προκειμένου να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Υψηλότερα έκλεισαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων προκειμένου να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Η μείωση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ετήσια ανάπτυξη της Ευρωζώνης, μία μέρα μετά την δημοσιοποίηση της Μπεζ Βίβλου της Fed, σύμφωνα με την οποία η οικονομία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει δυσκολίες ανάπτυξης, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές να αναμένουν νέες μειώσεις επιτοκίων τόσο από την ΕΚΤ όσο και από την Fed.

Τα τελευταία στοιχεία από την οικονομία των ΗΠΑ, δεν δείχνουν σημάδια επιτάχυνσης των ρυθμών ανάπτυξης, δεδομένου ότι οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν μόλις κατά 0,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν λιγότερο από το αναμενόμενο.

Παράλληλα, στη Γαλλία, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,8% τον Απρίλιο, εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής ενέργειας και αυτοκινήτων.

Η άνοδος των γερμανικών τραπεζών, όπως της HypoVereinsBank και της Commerzbank, συνεχίστηκε και σήμερα, εν μέσω φημολογίας ότι τράπεζες των ΗΠΑ θα επιδιώξουν εξαγορά στον γερμανικό τραπεζικό τομέα.

Ενισχυμένη ήταν και η Deutsche Bank, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι διαπραγματεύεται την εξαγορά μεριδίου σε ρωσική επενδυτική τράπεζα.

Άνοδο σημείωσαν οι ασφαλιστικές εταιρίες, όπως η Aegon και η ING, ενώ κέρδη κατέγραψαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η DaimlerChrysler, η Renault και η Volkswagen.

Ανοδικά κινήθηκε και η Carrefour, καθώς δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά των συνεργατών της στην Κολομβία

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Lafarge, που ανακοίνωσε ότι θα αντλήσει περί τα 1,28 δισ ευρώ από την πώληση νέων μετοχών της.

Με κέρδη της τάξεως του 0,27% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 4.161,30 μονάδες. Υψηλότερα έκλεισε και το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 στις 3.152,16 μονάδες, ενισχυμένο κατά 0,97%.

Ενισχυμένος κατά 1,51% είναι αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, στις 3.226,14 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v