Μικρές απώλειες για FTSE, κέρδη για CAC και DAX

Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην Λονδίνου, καθώς οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από τις προβλέψεις της Nokia για το δεύτερο τρίμηνο, με αποτέλεσμα την ενίσχυση των εταιριών κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Υψηλότερα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση το Λονδίνο, καθώς οι εταιρίες κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού οδήγησαν την άνοδο, καθώς η Nokia προέβλεψε μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση των πωλήσεων για το δεύτερο τρίμηνο.

Αν και οι μετοχές της Nokia εν τέλει υποχώρησαν ελαφρώς, οι ανταγωνιστικές της Ericsson και Alcatel ενισχύθηκαν σημαντικά.

Κέρδη κατέγραψε και η Infineon Technologies, καθώς ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την IBM κατάφερε να παράγει μικροτσίπ μνήμης για υπολογιστές που καθιστά ευκολότερη την αποστολή εικόνων και δεδομένων στα κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, η αναβάθμιση της SAP από την UBS, που αύξησε επίσης κατά 51% την τιμή-στόχο για την μετοχή της εταιρίας, είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των μετοχών της.

Η γερμανική εταιρία έχει σημειώσει 14% άνοδο από την Παρασκευή, όταν δηλαδή η Oracle κατέθεσε προσφορά για την PeopleSoft, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle, Λάρι Έλισον, δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέες συγχωνεύσεις στον κλάδο και ότι μόνο η Oracle με την SAP θα παραμείνουν στην αγορά ανάπτυξης λογισμικού για εταιρίες.

Η Chubb, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία ασφαλείας στον κόσμο, επίσης σημείωσε άνοδο, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας θα μελετούσε σήμερα την προσφορά εξαγοράς από την United Technologies, έναντι ποσού που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια.

Με απώλειες της τάξεως του 0,39% έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 στις 4.113,00 μονάδες. Κέρδη της τάξεως του 0,94% κατάγραψε ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 3.083,85 μονάδες.

Ανοδικά κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, στις 3.129,78 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v